MUHU UUDISSED Ilu elab igas suare nurkas

Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit neh. Juanid oo siis nüid pietud. Neh, aga ega muhulastel põle aega jõulusid üht viel uotama jäeda. Meitel oo nii kiire, et põle ool ega oobil vahet. Juba selle nädali lõppus läheb kangeks kentimiseks ja eputamiseks. Neh, Eput päe tuleb jälle. Nie oo sured popid päävad nüidseks juba.

Ja veart tarkust ja silmailu otsast otsani täis. Suab vägagid palju oma silmaga nähe, et mil moel seda Muhu pärandkultuuri suab nüidseaa moe sisse panna ja kui tulisema uhke sie kõik siis välja näeb!

Loengutega akatse muuseumis pihta laupa kellu ühestteistmest ja kellu ühest kuieni oo üle suare neid tüötubasid ikka ühna igas ilmakuares. Kellu poole ühessast õhta, siis suab seda ilu Liiva linnas nähe.

Siis pannasse sõnna keskväljaku piale meite oma moemaja püsti ja meite omad mannekienid kukkuvad kentima. Ei sie oo uhke vuatepilt. Seda tuleb ikka ise uudista, muedu ep sua asjast õiged maiku.

Ja uhkeid näitusi oo kua jälle juulikuu algusest. Liival käsitüöseltsi ruumis oo 1.–9. juulini rahvariidenäitus “Muhu naene oo kut lill” ja Hellamoal terve juulikuu läbi Hellamoa moanaeste seltsi näitus “Pooleli ilu.”

Ja kuiendast juulist akkab jälle Juu Jääb pihta ja paneb ühe sojaga ühessandani välja. Kontserte pietse Kuresare linnas, Pädaste mõisas, Muhu Muusikatalus ja Liiva suures kirkus.

Neh, ja tuleva laupa, kahessandal, siis oo Muhus pulmad kua. Etendatse saa vuasta tagust Muhu pulma. Kis määletab, siis ühe nõukse pulma oo umbest kakstesn vuastad tagasi Külasema külaselts juba äe pidan. Ja nüid naad oo tosinajägu vuastaid tarkust juure õppen ja tulavad uied pulmad. Puari lähtvad kaks põlist muhulast. Ma tia küll, kisne oo, aga ega ma ep akka paerst välja üht üidma. Olga ikka miskid põnevust kua.

Pulmad pietse äe Paenasse Tõnissel. Sedakorda oo tükk rohkem nõuke, et rahvas, kis nähe tahab, oo ikka ennemini teaatri publikuks kut pulmalisteks ja nõnna müiasse piletime ikka kua. Ja tuleb nobe olla ostma, sest isegid Tõnisse talu õuepialne põle kummist mitte ja kis ep mõista piletime ette äe varuda, nie võevad kergesti aa taha jäeda tükkis. Pileti innaks oo kümme eurut ja nie oo müükis meite suare mõlemas roamatukogus ja Koguva Kunstitallis ja Liiva linnas, turismiinfopunktis kua mudud. Nõnna et katsuge aga selle tulisema rutu vahel, mis nüid oo, nõuke aeg kua leeda, et omad piletid äe osta.

Vat sõuksed lood ja laulud! Olge siis ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles