KAS PARIM ON ÄKKI SAAREMAAL VÕI MUHUS? Algas parima mahetootja ja mahetoote konkurss

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Siim Sooäär ja Margit Lepp pälvisid 2022. aastal oma ettevõttega Saare Maakari OÜ parima mahetootja tiitli, fotol koos minister Urmas Kruusega
Siim Sooäär ja Margit Lepp pälvisid 2022. aastal oma ettevõttega Saare Maakari OÜ parima mahetootja tiitli, fotol koos minister Urmas Kruusega Foto: Lauri Laan

Alanud on kandidaatide esitamine 2023. aasta parima mahetootja ja -toote konkurssidele. Konkursile „Parim mahetootja 2023“ oodatakse kandidaate kuni 17. juulini ja konkursile „Parim mahetoode 2023“ kuni 22. augustini.

„Taaskord on aeg valida mahetootjat, keda tuua eeskujuks teistele ning mahetoodet, mis on lisaks keskkonnasõbralikkusele ka ääretult maitsev. Loodame rohket osavõttu, kuna teame, et häid tegijaid ja tooteid on Eestis palju," rääkis Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi taimetervise osakonna juhataja Sigmar Suu.

Airi Vetemaa sõnul muutuvad mahepõllumajandus ja mahetoit aina olulisemaks nii Eestis kui mujal. „Väga tähtis on silmas pidada, et Euroopa tasandil on mahepõllumajandusliku tootmise suurendamine seatud eesmärgiks – selle kaalukat rolli meie ees seisvate keskkonnaprobleemide lahendamisel rõhutatakse roheleppes, nii Talust Taldrikule strateegias kui ka bioloogilise mitmekesisuse strateegias,“ lisas Airi Vetemaa Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles