Rootsi künklik tee NATOsse

, kolumnist
Copy
Erkki Bahovski FOTO: Eero Vabamägi
Erkki Bahovski FOTO: Eero Vabamägi Foto: Eero Vabamägi

"Nädalapäevad tagasi teatas Rootsi kohus, et riigis on lubatud koraani põletada. Sellele järgneski Rootsis elava iraaklase Salwan Momika poolt koraani põletamine Stockholmi keskmošee ees. Mõistagi järgnesid sellele pahased reaktsioonid islamimaadest – Maroko kutsus tagasi oma suursaadiku ja Bagdadis ründasid protestijad Rootsi suursaatkonda," kirjutab kolumnist Erkki Bahovski.

Tähtsaim on vast Rootsi NATOsse astumise taotluse valguses, et teo ja kohtuotsuse mõistis hukka Türgi, kelle parlamendi otsuse taga seisab Rootsi NATOsse pääsemine. Juuli keskpaiku peetaval NATO tippkohtumisel Vilniuses ei pruugi Rootsi NATOsse pääseda.

Kui siit veel samm edasi astuda, siis selle loogika järgi tuleks Taani NATOst välja visata. Vapustasid ju 2005. aastal islamimaailma 12 prohvet Muhamedist joonistatud karikatuuri, mis ilmusid Taani ajalehes Jyllands-Posten. Ka siis käis sarnaselt praeguse Rootsi koraani põletamisega üle islamimaailma rahutuste laine ja Taani kaotas mitmed oma sidemed islamimaailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles