Põnev reis tutvustas meie vabadusvõitluse ajalugu

Tõnu Veldre
Copy
VEEBI PILDIALLKIRI: 
Metsavenna kivi Pahilas: Metsaretkel jäid pildile Saaremaa vabadusvõitlejate ühingu liikmed Kaarel Mägi, Viktor Vaher, Peeter Süld, Mati Vendel, Sulev Metshein ja Paul Aav.
VEEBI PILDIALLKIRI: Metsavenna kivi Pahilas: Metsaretkel jäid pildile Saaremaa vabadusvõitlejate ühingu liikmed Kaarel Mägi, Viktor Vaher, Peeter Süld, Mati Vendel, Sulev Metshein ja Paul Aav. Foto: Tõnu Veldre

Muljeterohke ringreis viis Saaremaa vabadusvõitlejate ühingu liikmed tutvuma Ida-Saaremaa ja Muhu saarega.

Tänavusuvise teise ringreisi esimese peatuse tegime Valjala kiriku õuel asuva taastatud Vabadussamba juures. Tõdesime, et kuigi vallavalitsus laskis ühingu taotlusel eemaldada sammast varjavad ülekasvanud elupuud ja sireliheki, on kännud alles ja uued elupuud istutatud sambale liiga lähedale. Sammas vajab kindlasti puhastamist ning lisada tuleb valgustus ja lipumast(id).

Valjala kalmistul, kuhu on maetud Vabadusristi kavalerid Johannes Sepp (VRII/3) ja Johannes Julius Raun (VRII/3), pöörasime põhitähelepanu kohale, kus 29. juulil kell 11 avatakse metsavend Kalev Kööbi kenotaaf ning kuhu kohalikud mehed on valmis valanud kivi aluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles