MUHU UUDISSED Laupa oo muhulased tükkis Kuresares

Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit neh. Nüid ta siis oo. Laupa sai nendest surtest vägevatest Muhu pulmadest nädal ja siis pieti isekeskis langujoomad kua ää. Sõnna põle änam publikud üht suid vesistama kutsutud. Neh, mis sa sest ikka vahid, kui isiomad sial kahe perega viimset pulma õllepära ää lõpetavad.

Neid talusid, kellede uksed ollid nädalavahetuse Muhus rahvale valla, neid ikka jägus kua mõni. Neh, üleselle olli lambavestival. Ja üle mere olli kuulda, et Illikul olli kua mitu kanget pääva pidu.

Ja meite tansirühm Tokkroes köis rüistes tükkis Gruusias ää vahepial. Kierutasid sial tantsu nõnna, et vähä põle. Ikka meite kenade erkkollaste siilikutega.

Ja nüid jäeb jälle uotama, mis tuleva nädalivahetusega pakutse. Ja ei lähe sie kua niisamma tühja müöda üht. Riede õhta oo Liiva suures kirkus kontsert. Kellu kümnest. Laulvad ja mängvad Maria Listra ja Floridante. Tuleb üks vägagid ilus kontsert ja nimi oo koa “Õhtu ilu”. Pileti innad oo viistesn ja kakstesn eurut ja Piletilevist suab neid juba paergu osta. Mudud enne kontserti suab kirgust kua. Ma juba ütlesi ja korruta üle viel, et irmuskena kontsert oo. Neh, millal sa jälle suad Muhu kirkus Maria Listrat kuulata? Tuleb ikka kohe minna.

Aga laupa lähtvad Muhu tansirühmad Väike Roos, Tokkroes ja Ätses ja segarühm kua tükkis Kuresare linna meite kenasid kirjusid rahvariidid näitama ja iseennassid kua mudud ja oma tantsusid. Kellu kahestteistmest nad tantsivad Kuresare linna keskväljaku pial. Ja kaks pillimiest oo kua nendel kampalisteks. Nende kahe kohta juba lambavestivalil üks ütles kole kenasti – Tuulik ja Dudnik. Neh, nõuksed nende ristinimed oo. Nõnna, et puru tõsi! Ja kenasid lugusid mängvad kua.

Aga pühabe kutsutse jalgratastega sõitma. Tuleb liikumisvuasta teene jalgrattamatk. Sedakorda rüistetse rinki Rintsis, Paenassel ja Päeldas. Ja juhiks ehk giidiks oo Uielu Juta. Ta tark ja tiab sest kandist ikka kole palju, neh. Rattasõitjad suavad kokku kellu kahestteistmest Päelda külatie otsas, sildi all. Umbest kolme tunniga, arvatse, oo kolmel külal rink piale tehtud ja Juta jutud kuuldud.

Ja sialt edasi nädaline tüöpaus ning siis oo juba kohvikutepäe ja suur Muhu suvekontsert. Neh, et vahet masu enne sügist änam sisse ep tulegiid.

Nõnna, et neh, katsub vastu pidada ja olge ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles