MUHU UUDISSED Juu läheb kaudu kohvikume rüistma

Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit neh. Nie meite suare rahvatantsijad oo ikka kõvast puust. Laupa selle irmsa eenamjaandamise ilmaga vihtusid Kuresares tantsu lüia nõnna, et pätitallad paljast köisid taeva puole. Es tia sõuksed vihmast ega misestkid. Neh, ja pühabe, siis olli Muhus jälle rattamatk. Sedakorda Paenasse, Päelda ja Rintsi. Uielu Juta olli juhtoinaks. Nõnna et rattasõitjad kua ep pelga seda vett ja välku, mis ülalt alla kupatab. Ma näiteks olli küll nii väeti, et mina es julgen sõukse ilmaga kottu välja minna.

Aga andku nüid arm, et tuleva laupaks nie riiupilved Muhust kaugemase ojaks. Võib ju näituseks sõnna Talina linna selle va kirjanike maja juure minna sie va kõueilm. Sial likkis-piiris muedu mõne õiuksel tuleb jälle mõni tohm mõte pähe. Ja neh, taris ju kohe siis omad lollused ellu kua rakenda. Ep sua omale oeda mitte. Et äkist nõuke ilm ojaks nõuksi tohma vähe tagasi.

Meitel sii oo riedest pühabeni kenad ilma tuliselt taris. Siis pietse Muhus jälle kohvikume. Nüidseks oo tuln jälle voldikud kua välja, kus kõik kohvikud kenasti rivis oo. Ja internetist suab kua uurida piale pissitassa, et kus nie oo. Sedakorda oo kuustesn kohvikut ja kõik oo kenaste koardi pial. Tuleb valla kodulehe pialt või palgeroamatust uurida. Või siis suab kenad papri pial pildid Liiva ja Hellamoa puodidest ja külakeskusest ja Oad ja Eed poest ja, neh, mõjaltkid kindlasti viel.

Ja laupa õhta, siis oo ju Hellamoal jälle suur suvekontsert. Sedakorda tulavad esinema Shanon ja Singer-Vinger. Piletime müiasse juba ampsest aast ja kis põle omale viel soetan mitte, siis Keidy kääst ikka suab viel. Õhta kellu seitsmest tihasse väravad valla ja väga palju varatsemini põle mõtet sõnna oduma minna. Aga pidu lähäb ise masu üöse kolmeni välja. Kui ansamblid oo omad laulud äe lauln, siis tuleb tisku otsa viel. Nõnna, et suab ikka tääve raha iest. Süia andasse kua mudud. Aga rahakott piab siis ikka omal seltsis olema.

Aga kis ep taha nõukse suure larbatsku piale minna, siis laupa oo kontsertisid siikantis vielgid. Armastuse suare pial, neh siis Juudikse laidus, sial esinevad Liisi Koikson ja Joel Remmel. Enne mudud pargitse kered Pädaste mõisas kenaste täis ja siis minnase puadiga laidu. Ei uhke värk! Aga kallis kua mudud.

Vat sõuksed luod. Olge siis munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles