Jahimehed vahetasid köieveo ketasgolfi vastu

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
31. KOKKUTULEKU VÕITJA. Laimjala jahiseltsi liikmed ootavad “kurvalt” oma bussipeatuses ja mõtlevad, kas kingiks saadud külmkapp ka ikka peale mahub.
31. KOKKUTULEKU VÕITJA. Laimjala jahiseltsi liikmed ootavad “kurvalt” oma bussipeatuses ja mõtlevad, kas kingiks saadud külmkapp ka ikka peale mahub. Foto: SAARTE JAHIMEESTE SELTS

Lõppenud nädalavahetusel peetud Saaremaa jahimeeste kokkutulekul asendati Eesti murumängude klassikasse kuuluv köietõmbamine paljudele üllatuseks ketasgolfiga.

Veske külas toimunud kokkutuleku üks korraldajaid Ilmo Torn ütles, et köieveost loobumine oli korraldajate teadlik valik. Füüsiliselt kurnav jõukatsumine eeldab harjutamist, kuid köieveol osalevad enamasti treenimata inimesed, kes hiljem ülearu pingutades oma tervisele liiga teevad.

“Kui suured jurakad mehed seisavad viis minutit, köis ühe koha peal, siis see on koht, kus süda võib seisma jääda,” viitas Torn, kes teab iseenda kogemusest kui ohtlikku pingutust köie otsas rippumine tähendab. Omaaegsetel Soela mängudel ja valdade kokkutulekutel oli köievedu Torni sõnul vaat et kohustuslik vahepala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles