MUHU UUDISSED Üks kange tants ja takka-aamine

Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Voata, võiks ju arvata, et kui oo kolme päävaga kuustesn kohvikud läbi köidud, pitk kontsert Hellamoal äe kuulatud ja üle väena Orisare ojotud, et siis ep jäksa inimene änam teese nädali lõppus mitte midad. Aga põle juu pooleskid nõnna. Kui põleks tahtjuid, siis masu põleks niipalju sündmusi kua sii suare pial.

Nüid nädali lõppus oo jälle üks kange tants ja takka-aamine. Muud ep oska sõukse asja kohta ütelda, sest üheainsama laupase päävaga pietse Pallasmoal ää karjamoa kümnevõistlus ja Hellamoal väikesoarte tansipidu “Muhu kosjareis”.

Neh, kümnevõistlus oo järges masu seitsmes ja sie oo nõuke isekieru kümnevõistlus, mõukest mõjal ilmas-muas põlegiid. Justkut oleks täitsa tavaline, aga põle kua. Alad oo nõuksed kiisika nimega ja pirekse isekieru, et sõuksi oskab välja mõtelda küll paljast kadagate vahel kasun muhulane, kis põle põrsapõlves suure linna reenima piasn. Võistlus akkab Tüi talu karjaarus ja kivisaidade vahel pihta omingu kellu kümnest ja lähäb ikka õhtani äe. Uudistama suab ikka minna. Ja masu mõni vaba kohtkid oo viel võistlejate rivi pial, aga sest suab täpsemaste tiada Tüi Koidu kääst. Taale suab kirjuta koitsimso@gmail.com. Neh, selle kohja pialt piab ruttus olema, et ega sõnna sportlasi rohkem ep mahu, kut nelikümmend tükki kokku ja suurem osa kohti oo juba kindi pantud kua.

Neh, ja Hellamoal oo laupa õhta kellu kuiest kosjad. Täpsemaste küll oo väikesoarte tansipidu. Üks nõuke seltskond rahvatantsijaid oo, kis köivad iga sui kuskil pisema suare pial oma pidu pidamas ja sedakorda siis oo Muhuse jõudn. Tantsu soab vahtida esimeses osas, mis oo ühtemuodi üles sätitud, ja teises osas, mis oo pirekse teistmoodi, ja siis viel kolmandamas osas kua, kus Mäeotsa kapell mängab.

Ja kis arvab, et nende kahe sündmusega laupane päe jäebkid, siis oo jälle oma mõttega ukkas. Sest laupa keskomingust, kellu ühestteistmest akkavad Koguva muuseumis tantsima Harku Harakad ja Külasema Kodukootud. Ja andvad masu tunni aa pitkuse kontserdi. Neh, ega siis sõuksed koa ep katke. Tansiga oo juba nõuke asi, et kui korra oo maik suhu soadud, siis irmus raske oo ennast sest ää võeruta.

Neh, ja kui pühabe ominguks jalad väga aiged põle mitte, siis soab kuuri alt oma väntlava võtta ja Hellamoale ja Võlla mõisa matkama minna. Siis oo kolmas jalgrattamatk. Kellu kahestteistmest oo külakeskuse juures kokkusuamine ja sedakorda oo juhiks Kalju Meelis.

Neh, et siis ikka jalad vastu piaksid, kulla munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles