SUUR MAA, SUURED ASJAD Kõlvarti meeletu suvi

Copy
NEEME KORV
NEEME KORV Foto: Erakogu

See suvi jääb Keskerakonna poliitikule Mihhail Kõlvartile ilmselt kauaks meelde. Esiteks on Tallinn, mida ta linnapeana juhib, kapitaalselt üles kaevatud ning keegi ei tea täpselt, kuidas kuhu liikuda, olgu selleks liikumisvahendiks buss või auto. Isegi jalakäijal pole kerge punktist A punkti B jõuda. Üle päeva tuleb tegeleda autojuhtide pahameelega või mõne mässuga kohalikus kogukonnas, kus parajasti bussiliin värskelt muudetud või ajutiselt ümber suunatud.

Teiseks on parteile viletsa tulemusega lõppenud riigikogu valimiste järel tekkinud käärimine päädinud pineva võimuvõitlusega. Duell Tanel Kiigega erakonna esimehe koha pärast ei ole ühestki nurgast duett, mille taolist mõnikord meile parteijuhi valimistele suunatud tähelepanu tõstmiseks on etendatud. Seekord on tegemist mänguga elu ja surma peale, seda mõistagi metafoorses poliitilises mõttes.

Kõlvart kahtlemata mõistab oma perspektiive. Valijaskond on muutunud. Savisaare-aegne mudel, kus Lasnamäelt korjatud häältesaagiga ja mujalt kindlustatud venekeelse elanikkonna toetusega sai lahedalt jagada ja valitseda, enam ei toimi. Linlane eesotsas noore valijaga tahab teistsugust tegutsemist ja neid valijaid on üha enam ka vene emakeelega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles