TOIT Tšilli- ja ingverimoosiga saab särtsu lisada igale toidule

Martin Vesberg
, Saarte Hääle suvereporter
Copy
Möödunud aasta suur kõrvitsasaak ajendas Anneli Mesilat otsima viise nende hoidistamiseks. Nii jõudis ta tšilli- ja ingverimoosideni.
Möödunud aasta suur kõrvitsasaak ajendas Anneli Mesilat otsima viise nende hoidistamiseks. Nii jõudis ta tšilli- ja ingverimoosideni. Foto: Gert Lutter / Saarte Hääl

Tšillimoosi valmistamine on kena lihtne. Seda saab süüa juustuga, suitsuvorstiga või jõuludel liha kõrvale. Mõni sööb ka otse purgist lusikaga, hea vitamiinipomm. Kasutusvaldkond on igatahes lai.

Mõnnuste külas võtab meid vastu Anneli Mesila. Ülemöödunud aastal Saare maakonna aasta ema tiitliga pärjatud naisel on suur kirg küpsetamise vastu, aga ta teeb ka väga maitsvaid hoidiseid. Eelmisel aastal osales ta oma tšilli- ja ingverimoosiga Saaremaa toidufestivali hoidistekonkursil. Näpunäiteid hääde hoidiste valmistamiseks tulimegi nüüd Anneli käest hankima.

“Mul oli eelmisel aastal tohutult suur saak – lausa 91 kõrvitsat. Istusin siis oma kõrvitsahunniku otsas ja mõtlesin, et mis ma nüüd nendega teen,” räägib Anneli, kust tuli idee proovida teha tšillimoosi. N-ö retseptipõhja sai ta internetist, aga kujundas endale meelepäraseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles