Saaremaa vallavõim nõuab südalinna tuksis sillutise eest poolt miljonit

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
KUNI KOHTUVESKID JAHVATAVAD, parandatakse ohtlikumad kohad jooksvalt ja lisatakse sõelmeid, mis aitab lagunemist aeglustada.
KUNI KOHTUVESKID JAHVATAVAD, parandatakse ohtlikumad kohad jooksvalt ja lisatakse sõelmeid, mis aitab lagunemist aeglustada. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Enne kui kohus lõplikult otsustab, kes vastutab Kuressaare kesklinna kivisillutise lagunemise eest, kuluvad aastad ja veel kümned tuhanded eurod Eesti tippadvokaatide tasudeks. Ja sillutis laguneb edasi.

Kõigepealt kulus poolteist aastat ja üle nelja miljoni euro keskväljaku ja mitmete tänavalõikude põhjalikuks ümberehituseks. Neli aastat tagasi, 2019. aasta sügisel oli üle kivide ja kändude kulgenud ehitus valmis, toonane vallavanem Madis Kallas ja Merko Ehituse juht Keit Paal ennustasid, et graniidiga kaetud südalinn peab vastu järgmise poolsajandi.

"Kui kõik kasutavad seda heaperemehelikult," lausus Paal. Kuid juba aasta hiljem oli selge, et midagi on raekoja esise väljakuosa ja Lossi tänava lõiguga väga valesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles