MUHU UUDISSED Tohmi kiire laupa

Copy
Irena Tarvis.
Irena Tarvis. Foto: Erakogu

Voata, kui juba suab esimesed vaod tuhlist üles kuokida ja moole õegatse, et kohe varsi oo tulemas muinastulede üö, siis igakordas köib nõuke tuline jutt rindte alt läbi.

Neh, et pilkus sie sügis siis kätte jõvab. Et sui oo küll sii suare pial nii tohmi kiire ja Liiva poe uksest ep mahu igakordas sissegid, sest rahvast oo uduumbe. Aga ikkagid oo kerge kahuvalu. Sest kena aeg oo ju kua ometiks.

Neh, et mool sõuke aledus piale tulli, oogid sellest, et laupa õhta pietse muinastulede üöd. Muhus oo nõuke suurem larbatsku sel puhul kohe kindlaste Lõunarandas. Kellu ühessast õhta akatse piduga pihta. Ja sialt oo kole uhke nähe neid ülemua tulesid ja Kõrkvere omasid kua. Ja juu siis muhulased lehvitavad omaga ikka vastu kua.

Iseenesest oo sie kuu viimane laupa nii jaaretasa sündmusi täis, et ma ep imestakskid, kui mõni äkist sellepärast kojo jäeb, et ep oska valida, kuskohta minna.

Kellu kahest oo Simistes Muhu Namastes, toedutegu õppetuba. Ja selle kohta suab uurida, kui elista Hillele 56 473 193.

Kellu seitsmest laulvad Liival Tõnisse õunaaidas Tõun ja Kate. 15-euruseid piletime suab sialsammas enne osta, kis ep oska sest udupienest internetist omale soeta.

Ja poole kahessast akkab Pädastes tulevestival “Inglid ja deemonid”. Mudud sialsed sündmused oo ikka nõuksed, et suab ühe kena maotääve süia kua ja kõik sie krempel kokku maksab 167 eurut. Ja kindlaste tuleb ennassid enne kirja kua anda info@padaste.ee piale. Või elista 45 48 800.

Ja muidugi oo üks suurem suvelõpu simman koa Muhu muuseumis. Ikka sellesamma 26-nda augusti õhta. Ja alguse aaks oo kellu kuus. Neh Saaremaa simmanitantsu klubi esineb ja siis karmoskaansambel Meite Moodi. Ja mudud igaüks, kis vähägid tahab, suab karmoskalugude järgi tantsu kua lüia. Raha ep küsita. Ja niipaljukest kua viel, et pidu aegas ja pärast seda oo muuseumi majade uksed lukkis. Et kui kiegid tahab mõnda näitust nähe, siis tuleb varatsemini ennassid Koguva aada.

Aga pühabe oo jälle jalgrattamatk. Sedakorda põhjaranniku kantis – Raugi, Kallaste ja Nõmmküla. Kellu kahestteistmest oo Raugi bussiputka juures kokkusaamine ja siis lähäb väntamiseks. Juu siis kuuleb-näeb selle kandi eluolust kua pitkemalt. Jutustajaid oo igaspuol. Neh siis Raugil, Kallastel ja Nõmmkülas.

Vat sõuksed luod oo selle sui lõppus. Olge siis munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles