FC Kuressaare mängumees Sander Alex Liit pääses taas U21 koondisse

Saarte Hääl
Copy
Sander Alex Liit
Sander Alex Liit Foto: Allan Mehik / fckuressare.ee

Eesti noormeeste U21 jalgpallikoondist, kuhu sai kutse ka FC Kuressaare kaitsja Sander Alex Liit, ootab ees kaks kodust EM-valikmängu: 7. septembril kohtutakse Bulgaaria ja 12. septembril Poolaga, kirjutab fckuressaare.ee.

Eesti ja Bulgaaria on U21 vanuseklassis varasemalt kohtunud neljal korral. Kui 2019/21. aasta EM-valiksarja kohtumised lõppesid Bulgaaria võitudega, siis 2013/15. aasta võistlussarjas lepiti nii kodus kui võõrsil viiki. Eesti ja Poola kuulusid viimati samasse EM-valiksarja alagruppi 2019/21. aasta võistlussarjas, toona lõppesid mõlemad kohtumised Poola kindlate võitudega.

Loosi tulemusel kuulub Eesti noormeeste U21 koondis EM-valiksarjas kuueliikmelisse alagruppi, kus minnakse lisaks Bulgaariale ja Poolale vastamisi Kosovo, Iisraeli ja Saksamaaga. 2024. aasta oktoobrini vältava valiksarja jooksul kohtuvad alagrupi meeskonnad omavahel kodus ja võõrsil.

Otsepääsme Slovakkias toimuvale finaalturniirile tagavad alagruppide võitjad ja kolm parimat teise koha teeninud riiki. Võimalus finaalturniiril võistelda on ka ülejäänud alagruppide teise koha omanikel, kes jagavad kolm viimast finaalpääset 2024. aasta novembris toimuvatel sõelmängudel.

Valiksarjas on Eesti seni pidanud ühe kohtumise: juunikuus mindi võõrsil vastamisi Kosovoga ning Sinisärgid pidid tunnistama vastase 2:0 paremust. Ülejäänud D-alagrupi meeskonnad mängivad oma esimesed kohtumised septembrikuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles