Minna Raun Turvalist kooliteed – olge liikluses tähelepanelikud!

Copy
Minna Raun
Minna Raun Foto: Karl-Jakob Toplaan

"Alanud on uus kooliaasta ja tunda on uute asjade algamisele omast elevust ja ärevust. Selleks, et kooli ja koju jõudmine oleks turvaline, saab igaüks anda oma panuse," kirjutab Kuressaare politseijaoskonna piirkonnagrupi juht Minna Raun.

Lapsevanem, sul on veel veidi aega, et oma lapsega koolitee läbi jalutada. Laps õpib kõige paremini, kui teooria ja praktika käivad käsikäes. Seepärast hinnake ise koos lapsega, kuidas liikluses toime tulla liikluseeskirjast ja ohutusest lähtuvalt.

Autojuht, palume sul varuda kooliaasta alguses täiendavalt aega, kuna liiklus on kooli algusega seoses taas muutumas. Anna endale aega, et uue liiklusrütmiga kohaneda.

Tööle-kooli-trenni elurütm võib olla stressi tekitav, kuid pea meeles, et liikluseeskiri on täitmiseks. Soovime ju, et kõigil oleks liikluses turvaline osaleda, olenemata sellest, et keegi on kuskile hiljaks jäämas.

Jalakäija, ole tähelepanelik, jäta liikluses nutiseadmed ja kõrvaklapid valju muusikaga kõrvale, nii kaitsed ennast ja teisi, olles päriselt kohal!

Jalgrattur, tuletame meelde, et iseseisvalt võib sõiduteel liigelda alates 10. eluaastast, s.t omandatud peab olema jalgratta juhiluba. Alla 16-aastastel on kohustuslik kanda kiivrit! Kontrolli kindlasti üle ka oma jalgratta tehnoseisund ja ole liikluses sama tähelepanelik kui eelpool nimetatud liiklejad.

Ilmad lähevad järjest heitlikumaks ja pimedamaks ning aeg on üle vaadata oma sügisene garderoob ja helkurivaru. Tee end ise nähtavaks!

Kuressaare politseijaoskond soovib kõikidele kooliteed (taas)alustavatele õpilastele turvalist kooliaja algust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles