MUHU UUDISSED Muhu suare pial õppetse ussisõnu

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis.
Irena Tarvis. Foto: Erakogu

Terit. Kunagid ma lapsestpiast juhtusi kuulma, kui kaks vanamad inimest omavahel juttu aasid ja üks ütles teesele, et taa oo kuuln, et muhulane oo nii sant inimene, et kui soole tulavad muhulane ja uss vastu, siis muhulane tapa äe, aga ussi võid isegid eluse jätta.

Ei neh, kui sedaviisi oo arvatud, juu siis sellel ikka mingitsugune tõepõhi kua all piab olema. Ja nõnna põlegid ju vale, et just Muhu suare pial ussisõnu õppetse. Neh, vat just! Just sõukse nimega õppus oo nädali lõppus siiakanti kua tulemas. Või neh, juba selle kessiku akkab ju pihta ja lähäb kuni mihklibeni välja.

Sõukest nime kut Ussisõnad 2023 kannab reservväelaste õppus. Iga päe omingu seitsmest õhta kahessani paugutatse püssa. Muhus siis änamaste Kuivastu ja Koguva kantis. Koguvas masu ep sua igat aegu änam iga tie pialegid. Vähemasti sial karjääri kohtas. Neh, sedakorda küll paljast mõned päävad. Äkist kannatab äe. Ja äkist kannatab nie irmvaljud paugud kua äe. Ja mudud tasub silmad lahti oeda, kis tahab, suab kaitseväe massinaid liikumas nähe. Neh, et ärge siis olge poiste kohe väga tohed mitte. Las naad õppevad. Iga päe nad väga valjusid paukusid ep tiegid. Kõege tihemad päevad oo 24–28.

Aga 24-ndal kuupääval suab jälle jalgratastega rinki rüista. Sedakorda oidasse sest suuremast lahingutegevusest pirekse kaugemase ja minnasse Võiküla ja Rässa pärandniitusid imetlema. Neh sial luomde keskel ikka julgem tunne olla kua. Ja sial masu põlegid juhtoinast ega iestvädajad. Sedakorda luodetse tükkis tarkade nutitelevonnide piale, kis õiged otsad kätte andvad. Valida suab pirekse pitkema või pirekse lühema ringi. Ja mudud oo suur palve, et koertega ep maksaks sõnna luomde karjaaruse minna mitte. Jätke nie truud sõbrad sedakorda kojo valve. Jälle üks isekieru ettevõtmine. Ei neh, põnev!

Ja pühabe suab spordihallis võimelda kua. Martin Vahimets oo luban masu kahessal korral tulla siia rahvaga võimlema. Ja pühabe, 24-ndal siis oo esimene kord. Raha ep küsita, aga kaks pissikest käterätikut piaks seltsi võtma. Muid rienimise asju põlegid taris.

Ja sellenädali lõppus lähäb sedaviisi, et ühtegid laata sedakorda tiada põle. Kuu lõppus, siis oo jälle, neh. Siis ikka sie igavuastane sügisene laat sial Liiva linnas.

Vat sõuksed luod mool sedakorda. Olge siis ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles