JOO VETT Kuressaare linna kraanivee ohutuse kohta SMS teavitust ei tule

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Teadlased soovitavad joogiks tarvitada ainult külma kraanivett.
Teadlased soovitavad joogiks tarvitada ainult külma kraanivett. Foto: EVE NAABER

Saaremaa vallavalitsus kordab juba 8. septembril avaldatud teadet, et Kuressaare kraanivesi on ohutu ja lisab, et eraldi SMS-teavitust selle kohta ei tule.

Mitmed kodanikud on pöördunud Saarte Hääle poole küsimusega, kas Kuressaare kraanivee ohutuse ja tarbimise lubamise kohta mingit teavitust ei tehtagi.

Saaremaa vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Anu Vares märkis, et teade linna kraanivee ohutuse kohta avaldati juba 8. septembril valla infokanalites ja ka Saarte Hääle veebilehel. Selles märgiti muuhulgas, et terviseamet lubab inimestel pärast torude voolutamist taas kraanivett tarvitada.

"Kui silmas on peetud SMS-teavitust, siis seda kasutatakse korraga võimalikult paljude inimeste kiireks teavitamiseks vahetu ohu korral. Vallavalitsus soovis 8. septembri õhtul saata inimestele ka SMS-i selle kohta, et Kuressaare kraanivesi on ohutu ja Terviseamet lubab seda juua. Siis aga saime teada Päästeameti seisukoha, et kuna olukorra normaliseerumine inimeste elu ja tervist ei ohusta, siis vastavat teavitust SMS-i teel ei tehta, vaid selleks kasutatakse teisi kommunikatsioonikanaleid," selgitas Vares.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles