TOIT Meretagune lammas vanalinnas

Copy
KÄSITÖÖ: Kartulipüree  valmistamiseks kasutas Teele Nöps väikest käsipressi.
KÄSITÖÖ: Kartulipüree valmistamiseks kasutas Teele Nöps väikest käsipressi. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Seekordne toidurubriigi peategelane toodi Saaremaale Ruhnust Saaremaa toidufestivali aegu, mil ruhnlased võtsid kätte ja panid Kuressaares neljaks päevaks püsti kuulsa sadamaresto Yljes pop-up-versiooni.

Restorani Yljes peakokk Teele Nöps tunnistas, et pop-up-restorani toomine Ruhnust Saaremaale oli keeruline ja kulukas. “Näiteks et edasi anda meie restorani hõngu, võtsime kaasa kõik oma nõud. Need võiks ju ka rentida, aga siis ei ole seda õiget tunnet,” selgitas ta. Selleks, et maitsete kõrval ka meretagust visuaali näha oleks, tõid ruhnlased Kuressaarde kübekese Ruhnu sadama eksterjöörist ehk lambikeste jada, mis paigutati restorani interjööri.

Pop-up formaat määras suuresti ära ka menüü, sest kasinates köögioludes lihtsalt ei saanud valmistada kõiki neid roogasid, mida Yljes tegelikult pakub. Seetõttu vaaritas Teele ka pearoaks valitud lambaraguu valmis Ruhnus. “Aga raguuga on nii, et kui ta seisab, siis läheb ta aina paremaks,” kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles