Noored saavad Euroopas reisimiseks taotleda reisipassi

Copy
Eesti pass. Pilt on illustreeriv.
Eesti pass. Pilt on illustreeriv. Foto: Wikipedia

18-aastased Eesti noored saavad kolmapäevast taas taotleda DiscoverEU programmi raames Euroopas reisimiseks reisipassi.

Reisipassi taotlemiseks peab noor olema sündinud ajavahemikus 1. jaanuar – 31. detsember 2005 ning olema kas Euroopa Liidu liikmesriigi sh ülemeremaade ja -territooriumide, Islandi, Liechtensteini, Põhja-Makedoonia, Norra, Serbia või Türgi kodanik või elanik. Samuti tuleb kandideerijatel osaleda Euroopa Liidu teemalises viktoriinis.

Taotlusvoor on avatud 4. oktoober kell 13 kuni 18. oktoober kell 13. Reis peab toimuma ajavahemikus 1. märts 2024 – 31. mai 2025 ning kestma kuni 30 päeva.

Haridus- ja Noorteameti DiscoverEU ja Euroopa Solidaarsuskorpuse koordinaator Anni Tetsmann sõnas, et lisaks tasuta reisipassile saavad noored ka DiscoverEU Euroopa noortekaardi, mis pakub hinnasoodustust kultuuriobjektide külastamiseks, õpinguteks, sportimiseks, kohaliku transpordi, majutuse, toidu ja muu sellise jaoks. Eesti noorte vahel läheb jagamisele 109 reisipassi.

“Oma unistuste sihtkohtade avastamiseks kasutatakse peamiselt ronge ning reisida võib nii üksi kui ka kuni neljaliikmelise seltskonnaga. Samuti on oma reisiplaane võimalik kombineerida teiste DiscoverEU reisijatega DiscoverEU Facebooki grupi kaudu,” lisas ta.

Noored, kelle reisi raskendab puue või mõni muu terviseprobleem, saavad küsida abi ja toetust. Inspiratsiooni reisimiseks ning häid nõuandeid leiab varasematel aastatel programmis osalenud noorte kogemuslugudest.

Erasmus+ egiidi all tegutseva DiscoverEU kohta leiab rohkem infot ning kandideerida saab DiscoverEU veebilehel.

Reisipasse on jagatud alates 2018. aastast kokku pea 250 000 noorele eurooplasele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles