MUHU UUDISSED Liiva kohvikus suab saskud lüia

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis.
Irena Tarvis. Foto: Erakogu

Ikka terit, neh. Sasku oo üks muistne mäng, midast Muhus ikka mäŋŋetud oo. Smuul kirjutas isegid masu oma “Hea Meremeeste Hoidja” sihes, et muhulased ep ossate taevas kua vagusi olla mitte ja teeste kipede toemetuste vahel naad lõegate sial masu vikerkoarest koa koaerta, et suaks aga saskud mäŋŋa.

Mudud mõni tõrem inimeseloom oo ikka eluaegas toodutan kua saskumängijate kohe, et mis te taote jälle seda va Saatana piiblid. Aga meite munukse “Muhu oabitsa” sihes oo kua saskust irmuskena jutt.

Eed kutsub Oadi: “Tule mooga domiinud mängma!” Oad easte eb viisiks, aga kui Eed lubab pärast tamkad mäŋŋa, siis võib koa.

“Toaet, kas sa õpped meitid saskud mängma?”

“Selle jaoks oo nelja kätt taris.”

“Neh, meitel oo ju kahe piale neli kätt!”

“Ei neh, kahessa siis. Neljageste mäŋŋetse.”

Nõnna, et ikka juba moast madalast õpetati muistsel aal muhulastele sasku selgeks. Viimsel aal oo inimesed ühna õnnetud, et änam põle nõuksi kohti, kus suaks saskud mäŋŋa. Neh, sõuke viga tuleb küll nobesti ää paranda. Ja nüid, tuleva riede õhta, siis 13-ndamal viinakuu pääval, kellu seitsmest suabkid Liiva kohvikus saskud lüia. Ennassid tuleks kindlasti enne kirja kua anda. Selle jäuks tuleks elista 53 002 113. Sest neh kis oo sial Raunmäe maja kohvikus köin, nie tiadvad, et ruumi sial just undrehti põle. Kellel viel omad paarilist põle, siis sellest põle kua äda. Elista tasub ikka. Küll leidasse poarid koa kokku. Ja kolm eurut raha küsitse igaühe kääst koa. Et kõik ikka mäŋŋist aru suaksid ja keegid sohki ega valskust ep tieks, selle järgi valvab Gunnar Vaho. Vat sõuke uhke õhta tuleb.

Neh, et mis viel uudissime oo? Iga kessiku suab jälle Leisis ojomas köima akata. Siiani asi viibis, sest basseinis oln miskitsugune asi ukkas. Aga eilsest läks rall lahti. Ja segakuori proovid oo koa nüid kessiku õhtati. Kokku suajasse Liiva kuolimaja saalis tükkis. Kui mõni oo siiamaani kodu vahtin ja mõtlen, et tia kas ikka julgeb laulda ja kas oskabki, siis tule aga tuleva kessiku kellu poolest seitsmest kampa. Ja ole ühna mureta! Küll Anne soo sihest õige eale kätte levab. Ja teisebe õhtati tieb Uijee Hellamoal oma proovisid. Neh, ja et millal oo igatsugused võimlemised ja muud kere veanmised sii ning sial, neid suab omale valla kodulehe pialt õlpsaste miele tuleta.

Nõnna et olge aga munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles