LUUBI ALL Veibid ja “tupsud” lähevad noorte seas üha enam hinda

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
IKKA SAAB: Tavaliselt läheb e-sigarette ostma täiskasvanud noor, keda otse kaupluse ukse taga, tihti valvekaamera vaateväljas ootavad teismelised, kes ise veipi osta ei saa. 
Samamoodi saavad noored kätte ka alkoholi – keegi ikka “aitab”.
IKKA SAAB: Tavaliselt läheb e-sigarette ostma täiskasvanud noor, keda otse kaupluse ukse taga, tihti valvekaamera vaateväljas ootavad teismelised, kes ise veipi osta ei saa. Samamoodi saavad noored kätte ka alkoholi – keegi ikka “aitab”. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa politsei hinnangul on võitlus laste e-sigareti-lembusega väga raske. Leidub lapsi, kes suitsetavad isegi koolis ja mõned koguni tunni ajal.

Alaealiste toimepandud tubakaseaduse-alaseid väärtegusid oli Saare maakonnas mullu 11. oktoobri seisuga registreeritud 13, tänavu samaks kuupäevaks aga 19. Need arvud võivad näida üsna väikesed, kuid politseini jõuab vaid väga väike osa tubakaseaduse rikkumistest. Kui laps on suitsetamisega või (e-)sigareti omamisega vahele jäänud koolis, tegeleb sellega enamasti kool ise.

Kuressaare politseijaoskonna menetlusgrupi juhi Priit Sepa ja piirkonnagrupi juhi Minna Rauna sõnul on alaealiste seas hinnas just e-sigaretid, mitte tavalised suitsud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles