MUHU UUDISSED Sügise oo kua tuline kiire

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis.
Irena Tarvis. Foto: Erakogu

Ikka terit neh. Neh, ju nüid nie rahul oo, kis kangest külma uotasid. Esimene utsikas oo nüid Muhust kua üle köin. Ja mis sii ütelda, väljas oo ikka paergu kua viel tohmi kena! Lastel oo nüid nädaliks aaks kuolist priius ja kis ikka tahab, siis suab kaudu metsi rüista küll ning viel. Jõvab isegid õhtati viel õue kuipima minna. Ehkkid neh, pühabe kukkuvad jälle oma kellusid lõngutama. Ja siis oo õhta jälle varatsemini pime ja tuleb kaudu õuet sõketsiga aada. Aga tehku ete mis tahes selle kelluaaga. Me lähme sii oma eluga ikka pissitassa ietsi.

Täna õhta kellu neljast uotab Uisu Riina rahvast Liiva pastoroati. Ta käe all suab sial õppe linoollõiget tegema. Neh, kis põle pastoroati jälle natusse aega sattun, ep tiagid, et sial oo ülal sur uhke massin, misega suab igasugu värkisid rükkida. Ja Riina oo selle massinaga sehkendamise omale kenaste selgeks tein ja oo lahkesti nõus omasid tiadmisi jägama. Ennassid tuleks kirja kua anda. Siis Riina tiab materjaalisid varuda parasa porsu. Nõnna et kirjuta riinauisk@gmail.com või elista 55 657 627. Raha küsitse laste ja pensiunääride kääst viistesn eurut ja teeste kääst kakskümmend viis. Selle iest suab tarkust ja kõik materjaalid ja tied või kohvet ja piskviiti kua sõnna kõrva. Ja mudud mõnusasti ja tegusasti veedetud aega. Neh, et pange ennassid kirja. Jõvab viel!

Aga riede suab jälle Hellamoale kinuse. Kellu seitsmest näidatse sõukest kinu kut “Johannes Pääsukese tõeline elu”. Pileti innad oo ikka viis eurut ja neli eurut. Selle kinuga juhatatse sisse Arvo Iho votude näitus, midast suab Hellamoale vahtima minna tulevast esmasbest.

Ja Hellamoalt oo mudud kua kõege vägevam uudis selle nädali sihes. Sarabu Anu, Hellamoa raamatukogust oo kuulutatud maakonna kõege paramaks moaroamatukogu oidjaks. Et nõuke tiitel juba teist vuastad järjest Muhuse tulli, siis juu sie ikka seda tähändab, et muhulased oo kiped ruamatumi lukema.

Pühabe omingu oo asja lasteaida minna. Ja-jah. Just kõikidel peredel. Nõukstel kua, kelledel argibe sõnna asja põle. Meite lasteaa kena munuke õpetajatädi Maris Mägi kutsub peresid lasteaida kampas ominguid pidama. Neh, oo nõuksi kodusid küll, kus terve pere suab kokku ikka aruarva. Aga neh, kui sa ikka terve vahmiiliga kottu ää välja lähäd, siis oo vähemasti pere korra seltsis olla suan. Ja põle ilmas aega, mis oleks sellest änam. Ja nüid pühabe oo siis esimene sõuke kord, kus lasteaidas sedasi kokku suajasse. Raha küsitse seitse eurut pere pialt. Ja kis Marist juba pirekse tunneb ja tiab, sellel oo asi selge, mis suama akkab. Ikka laulu ja mängu ja luomise lusti oo terve ennelõunane aeg täis.

Vat sõuksed luod. Olge siis munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles