JUHTKIRI Missugust auku te lapite?

Saarte Hääl
Copy
PIRET JÄÄB: Päris suure tõenäosusega ei ole TS Laevadele Väinamere laevaliikluse korraldamisel konkurenti. Fotol parvlaev 
Piret Kuivastu sadamas.
PIRET JÄÄB: Päris suure tõenäosusega ei ole TS Laevadele Väinamere laevaliikluse korraldamisel konkurenti. Fotol parvlaev Piret Kuivastu sadamas. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Riik tõstis saarte ja mandri vahelistel parvlaevaliinidel piletihindu pisut rohkem kui poolteist aastat tagasi. Saareelanikud olid sellele valjuhäälselt vastu, kuigi hinnatõusu põhiraskus langes saarte külastajatele. Sest transpordikulud ja saarte majandus on üks tervik. Riigi(ametnike) kõrvad jäid protestidele paraku kurdiks.

Nüüd on kusagil kabinettide rägastikus küpsenud järjekordne plaan laevapilet kallimaks teha. Kümme protsenti kõikidele sõidukitele. Reisijapilet ja jalgratta ülevedu jääksid senisele tasemele. Paraku ei ole asjaomane regionaal- ja põllumajandusministeerium pidanud vajalikuks hindade tõstmist kuidagi selgitada, ehkki soovib omavalitsustelt oma ideele seisukohta.

Kas plaanitakse ellu viima hakata mingeid hämaraid kliimapoliitilisi ambitsioone? Või on praegusel laevaoperaatoril tekkinud kulutusi, mida muul moel pole võimalik katta? Viimane tundub küll kahtlane, sest prisket kasumit teenival ja riigilt miljonitesse küündivaid lisarahasüste saaval TS Laevadel rahapuudust küll ei tohiks olla. Missugust auku siis hinnatõusuga ikkagi lapitakse?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles