JUHTKIRI 10 eurot kuus

Saarte Hääl
Copy
10 eurot
10 eurot Foto: www.freepik.com

Kas 30 eurot kvartalis on suur või väike raha? Eks vastus olene sellest, kes on vastaja ja milline on tema rahaline seis. Kes kitsikuses elama sunnitud, sellele kulub ära iga sent.

Seni said majanduslikult raskes olukorras inimesed korra kvartalis riigilt Euroopa Liidu ostetud toiduabipaki. Nüüd antakse neile selle asemel toiduabikaart. Sellele kantakse iga leibkonnaliikme kohta 30 eurot.

Kindlasti annab see inimestele juurde valikuvabadust – otsustada ise, mida osta ja mida mitte. Kuulusid ju toidupakki kindlad tooted, olid need siis saajale meeltmööda või mitte.

Ehkki vanasõna ütleb, et kingitud hobuse suhu ei vaadata, on ka vaesuses elavatel inimestel oma eelistused ja soovid. Võib-olla valiks toiduabi vajaja neljaviljahelveste asemel hoopis leiva, hernesupi asemel hapukapsa ja kohvi asemel mahla? Nüüd on tal see võimalus olemas. Toidukaardil oleva summa piires muidugi.

Samas – poest jaehinnaga toidu- ja esmatarbekaupa osta on arvatavasti kallim, kui oli see kraam, mis seniste toiduabipakkide jaoks ilmselt hulgihinnaga ostetud. Seega saab toidukaardi eest kardetavasti tunduvalt vähem kaupa, kui sisaldas toiduabipakk.

Paraku on aina rohkemate inimeste jaoks reaalsus see, et igapäevase toidulaua katmisega on üha raskem toime tulla. Nii ei jää üle muud kui osta võimalikult vähe ja kõige odavamat kaupa. Olgugi et selle kvaliteet ei pruugi olla kaugeltki nii hea kui kallimatel toodetel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles