"Pikema sõpruse päeva" kampaania ärgitab mehi tervisekontrolli minema

BNS
Copy
“Pikema sõpruse päeva” meestele mõeldud tervisekontrolli paketid on koostanud meeste- ja laboriarstid, nii et mehed saaksid tervisenäitajaist hea ülevaate.
“Pikema sõpruse päeva” meestele mõeldud tervisekontrolli paketid on koostanud meeste- ja laboriarstid, nii et mehed saaksid tervisenäitajaist hea ülevaate. Foto: NOEL CELIS/AFP/Scanpix

Novembris algas meeste tervise kuu ning selle raames innustab algatus „Pikema Sõpruse Päev“ mehi leidma aega enda ja oma sõprade jaoks, et minna koos tervisekontrolli ja tegelema terviseriske maandavate tegevustega.

Ettevõtja Rain Vääna algatusel alates 2019. aastast toimunud “Pikema sõpruse päeva” missioon on iga aastaga kasvatada nende meeste hulka, kes peavad kord aastas oma tervise kontrollimist enesestmõistetavaks. „Pikema sõpruse päeva“ eesmärk on kutsuda üles mehi üle Eesti, et nad veedaksid oma sõpradega ühe lõbusa päeva, mille jooksul käiksid ka koos tervisekontrollis. See on ühine koosoldud aeg, et tähistada sõprust, mõelda tervisele ja pikendada üheskoos tervelt elatud aastaid. 

Algatuse eesmärk on tõsta Eesti meeste keskmist eluiga, et nad oleksid kauem terved, reipad abikaasad oma naistele, õnnelikud isad lastele ning vanaisad lastelastele. “Pikema sõpruse päeva” algatusel on nelja aasta jooksul tervisekontrollis käinud juba üle 13 000 mehe, kelle analüüsid on andnud märku muret tekitavatest terviseriskidest, mida saaks õigeaegse sekkumisega ja elustiili muutmisega ennetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles