Algab üle-eestiline leiutamise teemaline haridusprogramm

Saarte Hääl
Copy
Fotod noortest leiutajatest filmis „Tähtsad ninad“
Fotod noortest leiutajatest filmis „Tähtsad ninad“ Foto: Erakogu

Vivita leiutamislabori eestvedamisel algab üle-eestiline haridusprogramm, mis tutvustab koguperefilmi „Tähtsad ninad“ eeskujul leiutamise, prototüüpimise ja oma ideede esitlemise tööriistasid. Programmi tarbeks loodud õppematerjali saavad tasuta kasutusele võtta kõik õpetajad, õpilased ja teised huvilised üle Eesti.

Vivita leiutamislabori asutaja Mari-Liis Lind lausus, et õppeprogramm „Ägedad prototüübid“ annab õpilastele ja õpetajatele oskused ja tööriistad, mis aitavad leida loovaid ideid, arendada neist leiutised ja prototüübid ning tutvustada oma ideid sihtrühmadele.

„Õppeprogrammi inspiratsioon tuli filmist „Tähtsad ninad“, kus peategelased Oliver ja Sass leiutasid ninakujulise prillihoidja, poiste klassiõed aga aknaklaasi, mis muudab värvi vastavalt õues olevale temperatuurile,“ rääkis Lind, kelle sõnul käib uudsete lahenduste leiutamine ja oma ideede disainimine kindlate töömeetodite alusel. „Leiutamislaboris oleme mitteformaalse hariduse raames viimased viis aastat tutvustanud lastele ja noortele, kuidas leida ideid, lükata käima ettevõtmisi ja lahendada suuri ühiskondlikke väljakutseid. Nüüd saame jagada seda kogemust ja nippe ka koolidega.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles