Saaremaa ja Muhu noored tutvusid Lõuna-Prantsusmaa mitmekesisusega

Copy
Foto: Erakogu

22.10-28.10 toimus Lõuna-Prantsusmaal, La Tour d'Aigues Saaremaa Noorsootöö Keskuse, Muhu Noortekeskuse ja prantsuse noorteorganisatsiooni J.A.I.M Erasmus+ koostööprojekti “KYSSES” (Kids and Youth Seeking Sustainability in European Spaces) järjekordne noortekohtumine.

Kui aprillis käisid Prantsusmaa noored meil Muhus ja Saaremaal külas, siis nüüd oli meie kord neid külastada. Seega ootasid meie noori juba tuttavad näod ning taaskohtumine oli südamlik!

Nädal oli väga meeleolukas, õpetlik ja silmiavav. Kuigi päevad olid väga erinevad ja täis tegevusi, olid läbivateks teemadeks siiski keskkond ja noorte osalus. Nädala jooksul saime tuttavamaks kohaliku kultuuriga, looduse ja mitmekesisusega ning probleemidega, millega Prantsusmaa maapiirkondade noored silmitsi seisavad. Saime samastuda, aga ka näha meie riikide erinevuseid. Üks projektis osalenud noor tõi esile, et “kui palju sarnasusi aga samas ka erinevusi on Prantsusmaal võrreldes Eestiga ja prantslastel võrreldes eestlastega aga kui lihtne on omavahel suhelda ja leida teemasid, mida arutada. Kui välja tuua veel mõned väiksemad asjad siis see kui suured on toiduportsjonid, jalanõudega toas käimine, see mitte külmkapis käiv piim ja ohh kui maitsvad saiakesed.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles