Bussisõit muutub Saaremaal tasuliseks 8. jaanuarist

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Kuressaare bussijaam.
Kuressaare bussijaam. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

2018. aasta juulis Saaremaal sisseseatud tasuta maakondlik bussiliiklus lõpeb praegustel andmetel 8. jaanuaril. Bussipileti peavad soetama kõik elanikud vanuses 20–62 eluaastat.

Seni tasulise bussisõidu algusena välja käidud 1. jaanuar lükkub uute arengute valguses nädala võrra edasi. Regionaal- ja põllumajandusministeeriumi ühistranspordi osakonna juhataja Andres Ruubas ütles, et 1. jaanuar on inimeste jaoks kõige halvem aeg muudatuste elluviimiseks, tõenäoliselt ei tööta aastavahetusel ka tehnilised toed. "Ministri määrus ei ole veel kinnitatud, aga eeldatavalt tuleb pilet osta alates 8. jaanuarist."

Plaani järgi hakkavad Saaremaa maakonnaliinidel kehtima järgmised hinnad: 1,5 eurot maksab elektrooniliselt soetatud üksikpilet, bussijuhi käest sularaha eest ostes maksab pilet 2 eurot. Müügile tulevad ka kolmekümne päeva piletid hinnaga 25 eurot. Kolmekümne päeva pilet päris kuupileti mõõtu välja ei anna, sest see kehtib täpselt kolmkümmend päeva ja 31. kuupäeval sõitmiseks tuleb lunastada juba uus pilet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles