Mälestame Kalle kandis Eestit ja isamaalisust südames ja hinges

Saarte Hääl
Copy
Kalle Tiits 2019. aastal.
Kalle Tiits 2019. aastal. Foto: Saarte Hääle arhiiv

Alates taasiseseisvumisest pühendas Kalle Tiits lugematuid päevi ja öid Kaitseliidule ja vabale Eestile.

Kalle oli Kaitseliidu Saaremaa maleva tõeline kuldvara. Kallet teadsid kõik. Ta oli eeskuju, kes panustas hingega riigikaitsesse, hoidis alal ajalugu ja andis seda edasi noortele.

Alates maleva taasloomisest osales ta enam kui kolme aastakümne vältel arvukatel õppustel, laskeharjutustel, noorte laagrites, matkadel, võistlustel.

Ta on olnud kümnete ja kümnete masinate roolis, mida Kaitseliidu Saaremaa malev kasutanud on. Sõidutanud kaitseliitlasi, naiskodukaitsjaid, noori kotkaid ja kodutütreid, olnud esmaabiauto roolis valmis õnnetusjuhtumitele reageerima.

Kalle oli jutukas mees oma muhedate lugudega. Kuid tema sõnad ei olnud suurejoonelised. Oma pühendumust isamaale ja Kaitseliidule näitas ta tegude kaudu. Pani vormi selga ja tuli kodust välja nii suurtele kui ka väikestele üritustele. Seda nii keerulistel aegadel 90-ndate algul, kui okupatsiooniväed polnud veel lahkunud, kui ka nüüd, kui jätkunud on maleva järjepidev arendamine. Nii põhitöö kõrvalt kui ka viimastel aastatel pensionipõlve nautides.

Kalle oli eeskuju, keda võib pidada kaitseliitlase musternäidiseks. 2019. aastal tunnustati teda Eesti aasta kaitseliitlase tiitliga. Eesti Vabariigi 104. aastapäeval omistati talle Kaitseliidu eriklassi teeneterist mõõkadega panuse eest Eesti riigi taastamisse ja riigikaitsesse.

Kalle jääb meile meelde kui Kaitseliitlane suure algustähega. Tema panus iseseisva Eesti ja turvalise Saaremaa heaks on hindamatu. Tema lahkumine on kaotus, millega on ääretult raske leppida.

Puhka rahus, Kalle. Me ei unusta Sinu mälestust kunagi.

Saaremaa maleva kaitseliitlased,

naiskodukaitsjad,

noored kotkad ja kodutütred

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles