JUHTKIRI Investeering inimestesse

Saarte Hääl
Copy
Meditsiin. Foto on illustratiivse tähendusega.
Meditsiin. Foto on illustratiivse tähendusega. Foto: www.freepik.com

Arstide põud Saare maakonnas on kahjuks juba ammune teema. Suur osa meie tohtritest on pensioniealised või kohe sellesse vanusesse jõudmas, noori arste tuleb siia, mere taha aga vähe.

Küllap leiavad noored spetsialistid, et suuremad keskused suurte haiglatega pakuvad neile paremaid võimalusi end teostada. On neid, kes peavad targemaks üldse välismaale tööle minna.

Kuressaare haigla ja Saaremaa vald pingutavad selle nimel, et uusi tohtreid siiski saarele meelitada. Juba mitu aastat on vallavalitsus maksnud 25 000 euro suurust toetust Saaremaale tööle tulevale pere- või erialaarstile.

Uuest aastast soovib vallavalitsus tõsta tohtritele mõeldud toetust 40 000 euroni ning seda raha saavad taotleda ka hambaravi eriarstid.

Kui seni on toetust saanud üks tohter aastas, siis uus kord võimaldaks toetussumma jagada ka mitme spetsialisti vahel. Et teine või kolmas küsija toetusest ilma ei jääks.

Loomulikult on vallavalitsuse plaan arstide toetust tõsta igati kiiduväärt.

Praegusel, majanduslikult niigi raskel ajal tasub pigem motiveerida hädavajalikke spetsialiste Saaremaale tööle tulema kui investeerida raha “betooni” ehk objektidesse, mida meil ehk nii väga tarvis polegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles