Urmas Viilma tegi teatavaks EELK piiskopikandidaadid

Regina Malk
, veebitoimetaja
Copy
ANTI TOPLAAN.
ANTI TOPLAAN. Foto: Sander Ilvest

Eesti evangeelse luterliku kiriku (EELK) peapiiskop Urmas Viilma esitas kahe nädala pärast toimuvale EELK kirikukogu sügisistungjärgule kolm kandidaati, kellest võiksid saada EELK uued piiskopid. Kui kirikukogu tema ettepaneku heaks kiidab, tähendab see põlvkonnavahetust Eesti luterliku kiriku piiskoplikus juhtimises, kirjutas Postimees.

Saarte praost Anti Toplaan rääkis Saarte Häälele, et kaks ametis olevat abipiiskoppi on minemas pensionile ning seetõttu esitab peapiiskop järgmisele kirikukogule, mis on Eesti luteri kiriku kõrgeim otsustusorgan, kolm abipiiskopi kandidaati.

Toplaan lisas, et kuna ka tema on seatud kandidaadiks, on see tema jaoks kahtlemata uus väljakutse. "Valituks osutumise puhul tähendaks see minu jaoks piirkonnajuhi ehk praosti ametist loobumist ning ka kirikuvalitsuse liikme ehk assessori ametist loobumist," selgitas Toplaan. "Piiskop on kirikuvalitsuse liige oma ameti poolest ja kui vaadata veel kaugemasse tulevikku, siis on minu ettepanek peapiiskopile olnud see, et mina ei loobuks koguduse õpetaja ülesannetest ning jääksin edasi Kuressaare koguduse ülemõpetajaks ja teise koguduse hooldeõpetajaks, aga sel juhul poleks ilmselt tegemist enam kirikuõpetaja või pastori nimetusega, siis oleks ametinimetus piiskop."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles