Naised on jõud, nii ühiskonnas kui pereringis

Katrin Kuum
, Isamaa Naiskogu IREN liige
Copy
seminarist osavõtjad
seminarist osavõtjad Foto: Erakogu

Traditsiooniline Isamaa Naiskogu IREN sügisseminar toimus seekord 18.11.Saaremaal Asa Spa Hotelli konverentsisaalis ja oodatud olid IREN-i liikmed kõikidest piirkondadest, ka Saaremaalt. Teemade valdkonnas kuulati ettekandeid Eesti ja Euroopa regionaalpoliitika hetkeseisudest kuni meediakajastusteni kohalikes regioonides Urmas Reinsalult, Riho Terraselt ja Tõnis Kipperilt. Avasõnad ütles esinaine Lea Nilson ja sissejuhatuseks oli avakõne Riina Solmanilt.

Naised on jõud, nii ühiskonnas kui pereringis. Keerulistel aegadel on just naised need, kes otsustavalt tegutsevad. Ka Isamaa Naiskogusse kuuluvad naised tunnevad sügavat vastutust oma riigi ja pere ees ja soovivad osaleda ühiskonna valupunktide lahendamisel. Elevust ja mõttetööd tõid kaasa Isamaa Saaremaa juhatuse liikmed Mart Maastik ja Taniel Vares, pannes naised arutama teemadel, mis on see, mis paneks naisi igapäevapoliitika teemadel kaasa rääkima ja mida saaks teha naiste toetamiseks poliitikas. Mõtteid tuli palju, sarnaseid ja erinevaid. Eelkõige leiti, et naised vajavad poliitikas rohkem tunnustamist ja väärtustamist, märkamist. Samuti väärikaid ülesandeid, poliitikaalaseid teadmisi, rohkem võimalusi panustamiseks.

Olulise sammuna esitati poliitiline avaldus, milles väljendati sügavat muret Eesti Vabariigi valitsuse poliitika suuna üle, eriti seoses perede toimetuleku, maksutõusude, teadmatuse tõttu uute maksude osas, inflatsiooni ja valitsuse suhtluspraktika osas. Leiti, et olukorras, kus elukallidus tõuseb ning majanduslik ebakindlus suureneb, on toimetulek paljudele Eesti inimestele suur murekoht. Valitsus peab võtma vastutuse ja leidma lahendusi, mis aitavad inimestel paremini toime tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles