ÜLESKUTSE Tule vaimse tervise kohvikusse!

Vaimne tervis. Pilt on illustratiivne.
Vaimne tervis. Pilt on illustratiivne. Foto: www.freepik.com

Iga kuu viimasel laupäeval avab nüüd ka Kuressaares uksed vaimse tervise kohvik, kus vaimse tervise esmaabi vabatahtlik teatud kellaajal kohal on ning inimesi oma muredest ja väljakutsetest rääkima ootab.

Vaimse tervise kohvikusse on oodatud kõik inimesed, kes tunnevad, et nad soovivad jagada oma vaimse tervise muresid ja nõu küsida. Oodatud on ka inimesed, kes on mures oma lähedase vaimse tervise pärast ning soovivad seda jagada. Vabatahtliku tunned kohvikus ära valge T-särgi järgi, millel on kiri “Olen olemas”.

“Soovime vaimse tervise mured tuua kodu- ja spetsialistide kabinettide seinte vahelt välja, et normaliseerida vaimse tervise murede jagamist. Kohvikute läbiviimine annab võimaluse inimeste vaimset tervist avatult käsitleda ja näidata, et vaimse tervise teemadel saab vestelda nii hea sõbraga kui ka täiesti võõra inimesega,” selgitas Peaasi.ee projektijuht Sandra Liiv. Ta lisas: “Kohvikute mõte on saanud alguse Tartus koostöös Tartu2024-ga ning sealt edasi on nad käima läinud Tallinnas, Viljandis ja Pärnus. Nüüd siis laieneme Kuressaarde ning saame pakkuda kuulavat kõrva ka saarerahvale.”

Peaasi.ee vaimse tervise esmaabi koolituse läbinud vabatahtlikud ootavad teid laupäeval, 25. novembril kell 11–15 kohvikus Good Mood Food, Tolli tn 4.

Tagasi üles