JUHTKIRI Lollus levib kulutulena

Saarte Hääl
Copy
Lollitamine internetis.
Lollitamine internetis. Foto: www.freepik.com

Internetieelsel ajastul võis jääda mulje, et rumalalt käituvaid inimesi on üsna vähe. Polnud ju kuigi palju kohti, kus saanuks oma nõmetsemist demonstreerida ja propageerida. “Tänu” sotsiaalmeediale on olukord aga kardinaalselt muutunud.

Noorte seas ülipopulaarses veebikeskkonnas TikTok võib igaüks näidata, mida tahab, sealhulgas napsitamist, uimastite tarbimist, vandaalitsemist, purjuspäi autoga sõitmist ja ringilällamist, korrakaitsjatele vastuhakkamist.

Selline ennast reklaamiv ajaviide paistab olevat hinnas ka Eesti noorte seas. Kindlasti kannustab lollusi levitama teadmine, et publiku hulk, kes nendest osa saab, võib ulatuda miljoniteni.

Ning et pisikeses Eestis tehtud videoklippi või “laivi” võivad jälgida silmapaarid koguni teisel pool maakera. Ja kes see ikka tsenseerima hakkab? Ja mis sellest, kui ekraanile peakski ilmuma hoiatav teavitus: näiteks et uimastite tarbimine võib kahjustada tervist.

Kahjuks ei anna sellised tiktokkerid endale aru, et see, mis kord internetti paisatud, sinna ka jääb. Isegi kui postitajast on kord saanud mõistlik inimene, võib ta ühel päeval seista fakti ees, et kunagi mõtlematult või purjuspäi levitatud materjal on rikkunud ta elu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles