Mis saab Viidumäe looduskaitseala majast?

Kalle Laanet
Copy
Kalle Laanet
Kalle Laanet Foto: Madis Veltman

"Looduseinimestele ja saarlastele on Viidumäe mitut pidi sümboolse ja südamliku-sisulise tähendusega mõiste. Püüdkem siis otsustajatele kannatlikult selgitada, kuidas riiklikus vaates võrdlemisi väike ja väikese väärtusega kinnisvara on kohalikus kasutuses kõige paremini hoitud ja rakendatud ning seega hoopis suurema väärtusega. Ka varalises mõttes," kirjutab saarlane Kalle Laanet.

Kindlasti on väikeses riigis rahalist kasu teatud valdkonna juhtimise ja korraldamise koondamisest ühte organisatsiooni. Loodan väga, et arvutused kinnitavad seda kasu ka meie riigi kinnisvara asjus. Ja üsna ootuspärane on ka see, et selleski valdkonnas igasugune koondamine – eelkõige tegevuste ja mitte töötajate koondamine – toob kohalikul tasandil kaasa vastalisust, vähemalt küsimusi.

Ei tea, kas see on meie rahvuslik eripära või tingivad selle suhtumise karmid talved ja taimede lühike kasvuperiood, kuid üsna tihti tekib esimeseks tüli ja alles siis hakatakse asja arutama. Pole uurinud, aga kogemuse ja sisemise tunde põhjal usun suhtumise nii mõnelgi pool mujal palju rahulikuma olevat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles