MUHU UUDISSED Väljas oo kena valge

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis.
Irena Tarvis. Foto: Erakogu

Kadrianed oo siis nüid omad kaagutamised äe kaagutan. Ja lume tõid naad kua oma järel siiakanti kua. Just otse nõuke tunne, justkut akkaks oome jõulukuu pihta. Neh, pühabe oo jälle nõuke päe, kui igas ilmakoares kukutse jõulupuid särama lüöma.

Muhus oo nõuke ettevõtmine mudud Liiva linnas. Pühabe õhta kellu viiest. Mudud oo pissike ieskava kua. Aga kõege tähtsam oo ikkagid sie, et tulede jägu lähäb ilm valgemaks.

Aga neh, sie oo kõik alles pühabe õhta. Pühabe pääva oo enne kua tulise kiire. Kellu kahestteistmest suab spordihallis jälle Martin Vahimetsa käe all võimelda. Taa rojektirahad oo otsa suan ja nüidsest tuleb siis ise omad korrad kindi maksa. Raha küsitse kümme eurut ja kui võimlejaid suab kokku 20 tükki, siis paljast viis eurut isegid. Neh, eks sie nõnna oo, et ega muedu ep sua masu peksa kua. Nie kis Leisis ojomas köivad, maksvad ju kua selle reisu iest. Ja võimlemine oo ju teris ja oma terisse jäuks kulun raha kohta ep sua küll arvata, et oo undrehti läin. Just kõege änam asja ette.

Ja kellu kolmest pühabe suab minna Tupenurme Neole, õppema pühadepärgasid tegema. Raha küsitse kolmkümmend eurut ja selle iest suab targaks ja kõik materjaalid oo kua inna sihes ja kohvet suab kua viel kauba piale. Kirjuta suab Neolillele palgeroamatu sisse või siis lekriposti aadressi piale marju765@gmail.com. Et kas oo viel kohti ja mahub kampa. Marju kääst siis kuuleb. Sõuke kuolitus oo vägagid tarbline enne suuri pühasid. Suab ikka isioma kätega kodu kenamaks tiha.

Ja juba ma õika sõukse asja kua maha, et 16. detsembril oo jälle Tupenurme Neole asja. Siis lähäb sial õite põnevaks, sest mets võlutse äe. Vat neh, ikka nie päkapikud, nie oo ärkvel ja nüid siis oo tiada, kuskohtas nad suiti kuopas kõõnustavad. Just sial Neo metsas. Aga enne jõulusid, siis naad oo mudud ärkvel ja kõik linnud-loomad oo kua kole elevil, et pühad oo tulemas. Nõnna et võtke oma kalendrite viimne leht lahti ja tõmmake kuieteistmendale kuupäävale rink ümber. Siis suab võlumetsa ja siis oo Muhus muudkid põnevad ui-ui kui palju!

Vat sõuksed luod ja laulud! Olge siis munuksed!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles