Saare maakonna noored on eesrindlikud hambaarsti külastamisel

, Kuressaare hambapolikliiniku juhataja
Copy
Laps hambaarstil
Laps hambaarstil Foto: Shutterstock

Värske uuringu kohaselt on Saare maakonna noored esikohal hambaarsti külastamise sageduses kuni 19-aastaste vanuserühmas. Uuringud näitavad, et ca 78 protsenti meie noortest on külastanud viimase aasta jooksul hambaarsti. Esimene kohtumine hambaarstiga toimub väikesel saarlasel keskmiselt 2a9k vanuselt, mis on 6-9 kuud varasem teiste maakondade eakaaslastest.

Üheks põhjuseks, miks Saare maakonna noorte hulgas on eeskujulikult kõrge külastatavuse protsent, võib olla operatiivne hambaravi kättesaadavus. Positiivne mõju on kindlasti ka heal koostööl koolidega, mis on soodustanud teadlikkuse kasvu ja õpetanud noortele oma suuhügieeni eest hoolitsemist. Meie laste ja noorte, aga ka kogu ülejäänud elanikkonna veelgi parema suutervise tagamiseks jätkame koostööd Tervisekassaga: tervislikud harjumused, sealhulgas regulaarne hambaarsti külastamine, on meie kõigi jaoks oluline.

Kuni 19-aastaste noorte pingereas on saarlaste järel teisel kohal Tartu maakond ning kolmandal Võru maakond, kus viimase aasta jooksul hambaarsti külastanute osakaalud on vastavalt ca 77 ja 76%. Kuna pingerea tipus käib tihe rebimine, peame pingutama, et oma positsiooni tugevdada - koos suudame!

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles