KÜLAVAHELOOD Näitus Salme raamatukogus pajatab liivlaste ja sõrulaste suhetest

Aare Laine
Copy
LIIVLASED JA SÕRULASED. Näituse idee välja pakkunud Leo Filiüppov annab kuulajaile teada pikaajalisest sõrulaste ja liivlaste läbikäimisest, ka sellest, et 100 aastat tagasi loodi Liivi selts ja 1923. aasta 18. novembril toodi esmakordselt välja Liivi lipp.
LIIVLASED JA SÕRULASED. Näituse idee välja pakkunud Leo Filiüppov annab kuulajaile teada pikaajalisest sõrulaste ja liivlaste läbikäimisest, ka sellest, et 100 aastat tagasi loodi Liivi selts ja 1923. aasta 18. novembril toodi esmakordselt välja Liivi lipp. Foto: Aare Laine/Saarte Hääl

Tänavune aasta on Lätis kuulutatud Liivimaa pärimuse aastaks. 21. märtsi Saarte Hääles annab Mihkel Urmet teada, et Ruhnu saar asub kunagise Liivimaa keskmes ning kannab endas mõjutusi kunagisest Liivimaa kultuuripärandist.

"Seda, et "Puhu tuul" on Liivi rahvalaul on paljudel teada, kuid see pole kaugeltki ainuke kultuuririkkus, mille liivlased meile pärandanud," kirjutab Mihkel Urmet.

Ruhnus tähistati Liivi pärimuse päeva märtsis. Novembrikuu viimane saade Külavahelood annab kuulajaile teada liivlaste sidemetest sõrulastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles