MUHU UUDISSED Muhus ep jäeta kedagid oma ädaga üksi

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit neh! Ei sie laupane rall läks ikka tääve ette. Just igas bussiputkas ollid omad kaubad ja omad toemetamised. Ja mitte ühest kua es sua ilma ostmata äe tulla. Oleks vielgid värki varun, aga vaesel aal ep jõva rahakott änam tahtmistega järge pidada. Sai mett ja ruamatumi ja piparkuogitainast ja pirekse põlast ja igatsorti lidinaid.

Tamsel läks nii kõvaks tansiks, et isegid üks nuor luik tulli ennast sõnna kampaliseks pakkuma. Kallastel olli juba paljast neid rõemsaid inimesi kena vahtida. Missa muust riagid. Ja neh, sie Külasema kuulus õnneluos! Ja kui uhkeid aknakaunistusi Külasema jõuluvana masu ise meisterdan olli! Paenassel võttis meele ühna ärdaks. Vuata kui sii suare pial üks viel ühna nuor mies oo selle va irmpsa vähjaga kimpus ja taale oo abi olemas, mis tulisema kallis oo, siis sialtkandi naesed võtsid nõuks, et aitavad taale raha korjata. Neh, muhulased oo küll igavesed kanged seljataga õoma ja vinguma, aga kui ikka oma inimesel äda käe, siis oo kõik omal moel abiks-nõuks. Kedagid ep jäeta omade ädadega üksi.

Neh, et mis sii enne jõulusid viel tulemas oo? Uijee, palju asju! Laupa õhta oo neh, sial Neo metsas päkapikkude võlumets ja siis oo viel Liiva linnas omingu laat. Spordiallis sedakorda. Kellu ühessast akatse pihta ja kauplejad suavad ennessid täna viel kirja anda. Kõege kindlam oo suata kiri lekripostiga kultuur@muhu.ee aadressi piale.

Oad ja Eed andvad tiada, et 15.–23. jõulukuu päävani oo iga päe kellu kümnest omingu kuni pääva neljani nende jõulumüik. Nende oma ruumis mudud. Kis viel ep tia, siis sie oo kohe sial levavabriku kõrvas. Sammast uksest tuleb sisse minna. Neh, eks naad ikka oma näputüöd pakkuvad.

Aga pühabe, seitsmeteistmendamal kuupääval, siis oo Muhus suusamatk. Kellu kahestteistmest akatse Lõetsast liikuma ja suusatatse kaudu Lõetsa Matsi Peetri radasid. Kis tahab kampa lüia, aga ep oska õige kohja piale minna mitte, siis suab täpsemaste uurida ikka meite valla kultuuri-Kätli kääst. Või siis Matsi Peetri oma kääst. Neh, kellel ikka õiged lavad kodu olemas, siis tasub nie paergu küll väose panna. Kavvakest seda talvet ikka oo. Ja sui oo tükkis teesed sõeduriistad.

Ja jõulunädali uudissime kua lõpetuseks. Kuolilaste laat oo Liiva turu pial 19-ndamal kuupääval kellu kahestteistmest.

Vat sõuksed luod! Olge siis ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles