JUHTKIRI Ka lapsed tuleb kasvatada teisi aitama

Saarte Hääl
Copy
Vähihaige laps. Foto on illustreeriva tähendusega
Vähihaige laps. Foto on illustreeriva tähendusega Foto: www.freepik.com

Vähihaigeid lapsi on Eestis palju. Igasugune tugi nendele peredele ja lastele on vajalik, et aidata neil raskest võitlusest välja tulla.

Nagu ütleb Kuressaare Luce kooli direktor Tiia Leppik, on selle teadvustamine oluline ka laste hulgas ja tuleb anda neile võimalus panustada. Nii nagu seda tehti Luce koolis – laadaga vähihaigete laste toetuseks raha kogudes ja vaprusehelmeid valmistades.

Nii tekib lastel arusaam, et kõigil ei ole võimalust koolis ja lasteaias käia, vaid nad peavad hoopis haigusega võitlema ja meie, terved saame neile toeks olla.

Vähihaigeid lapsi saavad suured ja väikesed saarlased toetada ka Auriga keskuses asuvat vaprusekasti täites, mis veel teisipäeval oli nukralt tühjavõitu. Mänguasju saab annetuskasti viia aasta lõpuni. Pärast seda viib väike verevähiga võitlev Roosi koos perega mänguasjad laste onkoloogiaosakondadele Tallinnas ja Tartus, kus need iga ebameeldiva protseduuri järel lapsi rõõmustada saavad.

Aidata saab ka muul ajal, seda ei pea tegema ainult jõuludel. Eesti vähihaigete laste vanemate liidu kodulehelt saab teada, kuidas seda teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles