JUHTKIRI Elagu Solistica!

Saarte Hääl
Copy
Hetk mulluselt Solistica võistluskontserdilt.
Hetk mulluselt Solistica võistluskontserdilt. Foto: Gert Lutter / Saarte Hääl

Eesti noorte lauljate konkursil Solistica täitub tänavu juba 11 aastat. See pole sugugi vähe. Õnneks jagub korraldajatel indu ja jaksu, sest üleriigilist konkurssi ette valmistada ja läbi viia pole just lihtne.

Arvud räägivad end eest: tänavusele konkursile registreerus koguni 241 noort lauljat, kellest lõppvooru pääses 61.

Saaremaal on lauljate konkurssi korraldatud aastast 1997 kolme erineva nime all. Kõigepealt oli üleriigiline noorte solistide ja duettide konkurss, siis aastal 2012 üleriigiline noorte solistide konkurss ning aastast 2013 Eesti noorte lauljate konkurss Solistica.

Nii Saaremaa ühisgümnaasium kui ka Kuressaare gümnaasium, kus noored lauljad kunagi mõõtu võtsid, on saanud ajalooks, Solistica aga jäänud.

Saaremaal peetud ja peetavat üleriigilist noorte lauljate võistlust võib õigusega nimetada Eesti popmuusika kasvulavaks. On ju siin edukalt üles astunud suur osa meie praegustest muusikataeva tähtedest – Liisi Koiksonist ja Vaiko Eplikust Stefan Airapetjanini.

Sel reedel ja laupäeval heliseb Thule Kojas Kuressaares taas muusika. Seekord võtavad teistega mõõtu kolm Saaremaa noormeest – Oliver Leppik, Davier Anis ja Oskar Reek. Hoidkem omadele pöialt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles