Saaremaa valla uus arengukava kui oma majapidamise korrastamine

Jaanika Tiitson
, Saaremaa Vallavalitsuse arendusnõunik
Copy
Jaanika Tiitson
Jaanika Tiitson Foto: Erik Tüür / Saarte Hääl

"Saaremaa vald on tänaseks juba kuueaastane. Tahaks arvata, et kõige keerulisem ja üksjagu hektiline ühinemisjärgne aeg on selja taha jäänud. Kuigi maailm me ümber ei väsi ootamatusi pakkumast, soovime saada täpsema pildi meie hetkeolukorrast, sõnastada vajadused muudatusteks ning seada tulevikule uusi ootusi," kirjutab Saaremaa vallavalitsuse arendusnõunik Jaanika Tiitson.

Saaremaa vallal on ka praegu olemas kehtiv arengukava aastateks 2019–2030. Võiks ju arvata, et sellega saab jätkata veel tükk aega. Sisse vaadates on aga näha, et see arengukava on küllaltki ühinemislepingu-keskne ja toona seatud investeeringueesmärkidest on tänaseks päris suur osa ellu viidud.

On ka tavapärane, et arengukavad kipuvad ammenduma nelja-viie aastaga, sest elu meie ümber muutub nii kiiresti. Kui lähteseisukohad ehk vundament muutuvad, tuleks ka kogu maja konstruktsioon üle vaadata – nii ei osanud 2018. aastal keegi ette näha meid räsinud kriise, sõda Ukrainas või riigipoolseid erinevaid otsuseid, mis valda mõjutanud on. Niisiis, värskendamise aeg on käes. Uus kava kehtib 2025. aastast 2035. aastani. Kindlasti kaotab ka see dokument oma ajakohasuse nelja-viie aastaga, kuid proovime alusandmete kaudu vaadata ette nii kaugele tulevikku kui võimalik (näiteks rahvastikuprognoosis). Sellest ka pikk kehtivusperiood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles