Kas mõni tund autovabadust kukutab käivet?

Saarte Hääl
Copy
Rahvatantsijad Kuressaare kesklinnas
Rahvatantsijad Kuressaare kesklinnas Foto: Gert Lutter / Saarte Hääl

Kui Saarte Hääle lugeja mäletab, siis oli 2020. aasta juuni lõpus ja juulis Kuressaare kesklinn autoliiklusele alates Torni tänava ristmikust Raekoja tänavani laupäeva hommikust pühapäeva õhtuni suletud.

Pahased ettevõtjad avaldasid protesti ja vallavalitsus laskis südalinna nädalavahetustel taas autodele avada. Muide, samal sügisel kinnitasid toitlustusettevõtjad Saarte Hääle ajakirjanikule, et oli hea suvi – vaatamata autovabadele nädalavahetustele.

Möödunud suvel suleti südalinn liiklusele vaid keskväljakul toimunud ürituste ajaks ja ka siis mitte iga kord. Ometi ajas selline korraldus osal ettevõtjail harja punaseks, kuna nende väitel tähendab see, kui kesklinn on autodele paariks-kolmeks tunniks suletud, väiksemat külastajate hulka.

Saarte Hääl küsis ka nende ettevõtjate arvamust, kes vallavalitsuse jutul ei käinud. Mis selgus – sugugi kõik südalinna ettevõtjad ei leia, et mõned tunnid autoliikluse sulgemist nende klientide arvu ja käivet negatiivselt mõjutaks.

Kultuuritöötajate sõnul toovad suvesündmused kesklinna tavalisest rohkem rahvast. Küllap ürituste publiku seast nii mõnigi astub sisse ka kesklinna äridesse. Vahest isegi rohkem kui tavalisel, autoliiklusega päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles