Kas valla rahakott ajab üle?

Saarte Hääl
Copy
Tori jõe silla ja Lootsi tänava eelprojekt „Paus“ (autor arhitekt Tiit Sild).
Tori jõe silla ja Lootsi tänava eelprojekt „Paus“ (autor arhitekt Tiit Sild). Foto: Saaremaa vallavalitsus

Eelmisel nädalal postitas Saaremaa vallavalitsus oma Facebooki lehele mitu pilti sellest, kuidas hakkab välja nägema üle Tori jõe rajatav uus sild. Võhikuna pilte vaadates tundub arhitektuurivõistluse võidutöö ju igati kena, aga küsimus pole selles.

Küsimus on hoopis selles, kas uut silda on ikka tingimata tarvis. Kulub ju joonistel näidatu teokstegemiseks korralik summa raha.

Septembri teisel poolel kirjutas Saarte Hääl: "Praegu on vallavalitsusele teadmata, kui palju võiks sild maksma minna, kuid juba on kulunud 10 000 eurot arhitektuurikonkursi auhinnarahaks ja nüüd ligi 60 000 eurot projektile."

See teeb kokku juba ligi 70 000 eurot kulu – praegusel raskel ajal! –, aga silla enda ehituseks on samuti raha tarvis ja mitte vähe.

Samas uudises ütles abivallavanem Kaarel Tang, et 2024. aastal on avanemas meede, millest on võimalik Lootsi tänava silla ja tänavalõikude rekonstrueerimiseks toetust taotleda.

Kas seda toetust ka saab, pole aga sugugi kindel.

Küllap oleks suur kulutus silla ehitamiseks õigustatud siis, kui meil muid, hädasti lahendust vajavaid probleeme ei oleks. Paraku jagub murekohti, millele ka vallakodanikud on tähelepanu juhtinud, küllaga.

Mille poolest on uus sild olulisem näiteks Talve ja Nooruse tänavale kõnniteede rajamisest? Või Pihtla tee–Talve–Raudtee ringristmikust? Või pargi kõnniteede tolmu- ja porivabaks muutmisest? Vahest annaks ka nende ettevõtmiste jaoks kusagilt toetust küsida...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles