SAAREMAA TUNNUSTAB Selgusid Saare maakonna ja Saaremaa valla tunnustusavalduste saajad

Saarte Hääl
Copy
2021. aastal pärjati aasta spordihinge tiitliga Saaremaa teenekas jooksukorraldaja Tõnu Vaher.
2021. aastal pärjati aasta spordihinge tiitliga Saaremaa teenekas jooksukorraldaja Tõnu Vaher. Foto: Eesti Olümpiakomitee

Saaremaa vallavolikogu esimees Jaanus Tamkivi ja vallavanem Mikk Tuisk andsid tunnustusüritusel Kuressaares Thule kojas üle Saare maakonna vapimärgi ja teenetemärgid ning kuulutati välja Saaremaa aasta inimene ja aasta tegu 2023.

Saare maakonna kõrgeima autasu, maakonna vapimärgi pälvis tänavu Marika Leis usaldusväärse ja pikaajalise õigusteenuse osutamise eest notarina Saare maakonnas.

Leis töötas Kuressaare notarina alates 2004. aastast ja tema ametiaeg lõppes 2023. aasta detsembris. 20 aasta jooksul tegi Marika Leis notarina üle 70 000 tehingu.

Maakonna teenetemärgi said Raivo Peeters ja Tiit Aavik.

Raivo Peeters
Raivo Peeters Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Raivo Peetersit tunnustati Saare maakonna hariduselu pikaajalise ja pühendunud juhtimise ning hariduskeskkonna loomise eest. Raivo Peeters on aastatel 1973–2019 olnud õpetaja ja koolidirektor, aga juhtinud ka maavalitsuse haridusosakonda ning Saaremaa vallavalitsuse haridus- ja noorsootööosakonda. Praegu on Peeters vallavolikogu haridus- ja noorsootöökomisjoni liige.

Tiit Aavik
Tiit Aavik Foto: SÜM

Tiit Aavik pälvis maakonna teenetemärgi meestelaulu traditsioonide hoidmise ja Saaremaa Meeskoori SÜM eestvedamise eest. Valjala teenuskeskuse juhatajana töötav Tiit Aavik on olnud aastakümneid SÜMi laulja, aga ka MTÜ juhatuse liige ja koori president. Aavik on hea seisnud nii SÜMi tegevuse korraldusliku poole kui ka uute laulumeeste värbamise eest, samuti on ta Eesti Meestelaulu Seltsi juhatuse liige.

Saaremaa aasta inimene 2023 on spordihing Tõnu Vaher, keda tunnustati suure panuse eest Saare maakonna spordi arengusse.

Vaher on rahvaspordiürituste algataja ja korraldaja, millest tuntuim on 1974. aastast korraldatav Saaremaa kolme päeva jooks, mis toimus 2023. aastal juba 50. korda. Samuti on populaarsed Loode tammikus korraldatavad pööripäevajooksud, mis jõudsid eelmisel aastal 42. hooaja ja 168. toimumiskorrani.

Saaremaa aasta teo tiitel anti Kaamos Group OÜ-le sihtasutuse Targem Tulevik asutamise ja Saaremaa valla uue õpetaja stipendiumi väljaandmise eest.

Kaamos Groupi nõukogu liige Juulika Vahter.
Kaamos Groupi nõukogu liige Juulika Vahter. Foto: Kuvatõmmis/Mehis Tulk

2023. aastal ellu kutsutud stipendiumi esimeses taotlusvoorus toetati nelja õpetaja enesetäiendamist kokku 9300 euroga.

Edaspidi on Saaremaa valla uute õpetajate ja praktikantide stipendiumifondi suuruseks 25 000 eurot aastas.

"Hoiame hoolikalt juba aastaid kestnud tunnustamise traditsiooni, mis kannab edasi meie väärtusi ja püüdlusi. Nii avaldame Eesti riigi sünnipäeva eel tänu ja tähelepanu meie tublidele inimestele. Neile, kelle tegevus on olnud paljudele teistele eeskujuks ja innustuseks ning kes on aidanud meie saarte elu muuta paremaks, targemaks ja turvalisemaks," ütles Saaremaa vallavolikogu esimees Jaanus Tamkivi.

Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk lisas, et tal on hea meel, et ka seekord on tunnustatute seas erinevate eluvaldkondade esindajaid ning märgatud on nii pikaajalist pühendumist kui ka uusi algatusi. Tunnustuse pälvinud inimesed ja nende tegevus on muutnud elu meie kodusaarel paremaks ning jätnud jälje paljude saarlaste hinge ja südamesse.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles