Ilma soojenemine toob vahtramahla varem lauale

Copy
SUHKRUNE SUUTÄIS: Hanna ja Markus Paenurk rüüpavad praegu vahtramahla iga päev.
SUHKRUNE SUUTÄIS: Hanna ja Markus Paenurk rüüpavad praegu vahtramahla iga päev. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Üle kolmekümne aasta koduaia vahtramahla tarbinud Leo Filippov paneb elus esimest korda mahla jooksma juba veebruari lõpus.

Filippov teab, et nobedamad hakkavad nüüdsel ajal vahtramahla koguma juba jaanuaris. Veel lähiminevikus algas mahlavõtt kõige varem naistepäeva paiku, kuid enamik pani mahla jooksma märtsi lõpus või aprilli alguses. “Seda, et veebruari lõpus mahl jookseb, varem ei olnud. Ilmad olid lihtsalt niipalju külmemad.”

Filippov ise pole seni kunagi veebruaris vahtramahla lasknud. “Mina mahlavõtmisega ei kiirusta, kui liiga vara võtma hakata, siis ta kord jookseb, kord ei jookse,” selgitas ta. Ka ei pruugi liiga varane mahl üldsegi eriti maitsev olla.

Tagasi üles