RISKANTNE? Gümnasistid ihkavad koolihoovi külakiike

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
Saaremaa Gümnaasiumi direktor Ivo Visaku sõnul on koolihoovi külakiige paigaldamine riskantne mõte, ent siiski hakkavad õige pea läbirääkimised õpilastega, mil moel nende idee siiski teoks teha.
Saaremaa Gümnaasiumi direktor Ivo Visaku sõnul on koolihoovi külakiige paigaldamine riskantne mõte, ent siiski hakkavad õige pea läbirääkimised õpilastega, mil moel nende idee siiski teoks teha. Foto: Gert Lutter

Eesti Koostöö Kogu teatas neljapäeval sotsiaalmeedias, et koolide kaasava eelarve viienda ja kuuenda lennu esimesed pääsukesed on Saaremaa gümnaasiumist. Noored hääletasid enim külakiige ja lisa-lauatenniselaua poolt.

Noored said esitada demokraatlikult ja e-vahendeid kasutades ideid, et kooli eelarvet kasutataks ka õpilaste vajadustele vastutulekuks.

Hääletusel olnud ideedest sai gümnasistidelt enim hääli (119) külakiik Saaremaa gümnaasiumi hoovi, mille pakkusid koostöös välja 11. ja 12. klassi õpilased. Pingereas teiseks jäi lisa-lauatenniselaud, mis kogus 40 häält. Kokku anti hääletusel 221 digitaalset häält, mis on Eesti Koostöö Kogu andmeil koolide kaasava eelarve seni suurim digihääletus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles