Ma ei tunne Eestis ühtegi koolilast, kellel poleks vähemalt korra hambaid parandatud

Maire Forsel
Copy
Maire Forsel
Maire Forsel Foto: reform.ee

"Kuna riigieelarves on auk, mis tuleb täita, siis leebemat maksutõusu kui pahede ja tervistkahjustavate ainete maksustamine on raske välja mõelda," kirjutab ettevõtja Maire Forsel Leisist.

Uute maksude teema on nüüdseks juba pikka aega intriige üles kütnud, nii et jääb mulje, justkui valitsus tahaks rahvast millegi eest karistada. Et just maksuraha on see, mis tagab rahvale julgeoleku, sotsiaalkaitse ja eluks vajalikud teenused, see tundub olevat midagi, mis mitte kuidagi maksutõusuteemadega ei haaku.

Sel nädalal on kuum teema nn limonaadimaks ja vaadates poliitikute suhtumisi, siis hämmastab mind ühe riigikogu liikme "paljastus", et limonaadimaksu eesmärk on maksumaksjalt 25 miljonit kätte saada. Justkui maksude kogumine oleks midagi häbiväärset, mida peab tervisekaitseargumentidega varjama ja heatahtlik opositsioonipoliitik andis rahvale teada, et jälle tahetakse teil nahk valedega üle kõrvade tõmmata. Et vaesed pered peavad jälle kannatama, sest rohkel hulgal limonaadi joomine ja kommi söömine on ju inimõigus, milleta ükski perekond elada ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles