KORVPALLI MV Liidrikohta jagavad BC KäSa ja Orissaare Träx

Saarte Hääl
Copy
Foto: Saare spordiselts

Saaremaa korvpallisõbrad said nädalavahetusel Orissaares jällegi kaasa elada põnevatele kohtumistele. Kõik meeskonnad olid omavahel korra mõõtu juba võtnud ning nüüd alustati teise mängude vooruga.

Kohe laupäeva hommikul läks vihaseks andmiseks. Esimeses voorus Gümnaasium/Spordikooli võistkonnale 1 punktiga kaotanud BC Käina võistkond alustas oma esimese võidu jahtimist turniiril raevukalt. Kiire algedu vormistati veerandaja lõpus seisuks 18:13 hiidlastele.

Teine veerand kuulus aga spordikooli noortele, kes suutsid poolajaks 11 punktiga juhtima minna. Tugeva võitluse ja rohkete vigade saatel suutis Käina võistkond kolmanda veerandaja lõpuks mängida kaotusseisu kolmele punktile. Neljas veerandaeg möödus samuti tasavägiselt ja võitluslikult.

Käina mehed suutsid veel enne lõppu mängida eduseisu 3 punktiliseks, kuid Gümnaasiumi 5:1 lõpuspurt andis noortele jällegi ühepunktilise võidu. Gümnaasiumi vedasid võidule 23 punkti visanud Gregor Aru ja Oliver Valk (20 p). BC Käina rünnakuid lõpetasid enim Andres Saarnak (19 p) ja Sander Kuusk (17 p).

Päeva teises kohtumises pakkus Infopank tabeli liidrile BC KäSale konkurentsi kolmanda veerandaja keskmeni.

Kui esimesel veerandil kätte võidetud 3-punktiline edu mängiti poolajaks 3-punktiliseks kaotusseisuks ning kolmanda veerandi jooksul jõuti korduvalt ka ühe punkti peale, siis veerandaja keskel hakkas vahe ikkagi kärisema ning mängu lõpuks veenev võit KäSale seisuga 103:84. KäSa võitu panustasid enim meistriliiga kogemustega Sven Kaldre (39 p) ja Indrek Kajupank (29 p).

Infopanka vedasid Siim Pildre (24 p) ja Mihkel Kõbin (21 p).

Kolmandas kohtumises olid vastamisi eelmise hooaja finalistid Orissaare Träx ja Pulvar. Mängu alustas kindlamini Pulvar, võites veerandaja 2 punktiga. Teisel veerandil surus Träx aga oma kaitsesurvest lähtuva mängutaktika jõuliselt peale ning veerandaeg võideti tervelt 11 punktiga.

Sama survet hoidis Träx ka järgmisel veerandajal, kuid kolmandal veerandil eksimatult vabaviskeid tabanud Pulvar suutis 10 tabamusega vahe veerandaja lõpuks vähendada 4-le punktile. Viimasel veerandil korra ka juhtinud Pulvar pidi aga lõpuks tunnistama kohalike 7-punktilist paremust.

Mängu võit seisuga 84:77 Orissaare Träxile. Ühtlaselt skoori teinud meestest enim tabasid Orissaare poolel Markus Metsala ja Oskar Aare (kumbki 18 p). Pulvari poolel skoorisid enim Ats Pildre (22 p) ja Holger Part (16 p).

Laupäeva viimases kohtumises olid vastamisi Chronor ja BC Käina. Hommikusest mängust taastudes oli Käina algus rabe ning veerandaja lõpuks oli nende kaotusseis 9 punkti. Teist veerandaega alustati aga uue hooga.

Vahe mängiti tasa ning mindi isegi 1 punktiga juhtima. Teine ja kolmas veerand kulgesid võrdsete heitlusena ja neljanda veerandi alguses juhtis Käina mängu veel seisuni 69:68, kuid sealt edasi haaras ohjad kindlalt Chronor ning mängu lõpuks vormistati võit numbritega 90:73.

Chronori edukaimad oli Urmas Oja (20 p) ja Egert Väinaste (18 p). BC Käina poolel skoorisid enam Sander Kuusk ja Sander Süld (kumbki 19 p).

Pühapäeva hommikul ootas kõiki maiuspala. Liidrite heitluses läksid vastamisi BC KäSa ja kodusaalis mänginud Orissaare Träx, kelle nimekiri oli ööga kõvasti muutunud mitmete noormängijate puudumise tõttu.

Koosseisu muutus Träxile sobis ja skoorirohke esimene veerandaeg lõpetati viigis seisul 26:26. Ka teisel veerandil ei suutnud kumbki võistkond oma paremust maksma panna, poolajale mindi samuti viigiseisul 43:43. Kolmandat veerandaega alustas Träxi Markus Metsala 10-punktilise soologa.

Kätte võidetud eduseis jäi aga üürikeseks, sest KäSa vastas peagi oma viskekontserdiga ning veerandaja lõpuks oli KäSa eduseis 1 punkt. Neljandal veerandil jätkus tasavägine mäng kuni viigiseisuni 81:81. Seejärel suutis Träx aga visata veel 8 punkti KäSa 2 vastu ning kinkida senisele tabeli liidrile nende hooaja esimene kaotus numbritega 88:84.

Orissaare poolel oli pidurdamatus hoos Markus Metsala, kes panustas võitu tervelt 37 punktiga, 20 punkti lisas Rasmus Tambur. BC KäSa edukaimad olid jällegi Sven Kaldre (22 p) ja Indrek Kajupank (20 p).

Laupäeval hooaja teise võidu sepistanud Gümnaasium/Spordikooli võistkond oli pühapäevase mängu alguses loorberitele puhkama jäänud ning esimesel veerandil suudeti Pulvari korvi saata pall vaid viiel korral.

Esimese veerandi algedu 18:8 mängis Pulvar teisel veerandil korra 20 punktiliseks, kuid enne poolaega tehtud 10:2 vahespurt jättis Gümnaasiumi mängumeestele veel võimaluse teiseks poolajaks. Puhkepausilt tulid parema energiaga välja aga Pulvari mehed, võttes mänguvõidu numbritega 77:52.

Pulvari resultatiivseimad olid Mikko Laugen (17 p) ja Taavi Ilmjärv (13 p). Gümnaasiumi poolel tõid kahekohalise arvu punkte Gregor Aru (13 p), Henri Uue (11 p) ja Jan Markus Laanet (10 p).

Nädalavahetuse lõpetas tabelis võrdselt punkte omavate Infopanga ja Chronori mõõduvõtt. Võitluslikul ja punktivaesel esimesel veerandil suutis Infopank saavutada 10:8 edu. Seejärel said aga Chronori mehed oma püssid paremini paukuma ning poolajaks võideldi välja 4-punktiline eduseis.

Teine poolaeg kuulus kindlalt Chronorile, ka kolmandal suurendati vahet 5 punkti võrra ning neljas võideti kindlalt 9-punktilise paremusega. Võidunumbrid Chronorile 75:57. Chronori edukaimad olid Sander Mets (19 p) ja Egert Väinaste (12 p). Infopanga poolel tõid enim punkte Joonas Jõgi (15 p) ja Mihkel Kõbin (13 p)

Nii mõnegi üllatuse pakkunud nädalavahetuse järel on tabeliseis järgmine: võrdselt 15 punktiga jagavad liidrikohta BC KäSa ja Orissaare Träx. Nende lähimad jälitajad on 12 punktiga Chronor ja Pulvar. Kohe nende sabas on Infopank 11 punktiga ja Gümnaasium/Spordikool 10 punktiga ning BC Käina 8 punktiga.

Kogu statistika on leitav Saare Korvpalli kodulehelt

Allikas: Saare Spordiselts

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles