SAAREMAA VETIKAS ILU TEENISTUSES Agar-agarit kreemides kasutav tootja käis tehases uusi ideid ammutamas

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
HÄMMASTAVAD VETIKAKUHJAD. Vasakult: Marget Haug (Berrichi, turundus), Urmas Pau (Est-Agar juhatuse liige), Helen Haljaste (Berrichi tootmisjuht) ja Berit Joosep (Berrichi omanik)
HÄMMASTAVAD VETIKAKUHJAD. Vasakult: Marget Haug (Berrichi, turundus), Urmas Pau (Est-Agar juhatuse liige), Helen Haljaste (Berrichi tootmisjuht) ja Berit Joosep (Berrichi omanik) Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Juba pea seitse aastat tagasi alustas Eesti looduskosmeetika bränd Berrichi koostööd Tallinna Ülikooli teadlastega, et kasutada Saaremaa vetikat unikaalsete ökokreemide loomiseks.

Tänavuse NOM-festivali ajal külastatas brändi looja Berit Joosep koos kolleegidega ka Berrichi toodetes sisalduvat furtsellaraani tootvat Est-Agarit Saaremaal, kus juhatuse liige Urmas Pau tootmist lähemalt tutvustas.

Kärlal asuv Est-Agar AS on maailmas ainuke punavetikast Furcellaria lumbricalis toodetud unikaalse tekstuuri andva lisaaine furtsellaraani tootja. Furtsellaraani kasutatakse stabiliseeriva, paksendava ja geelistava ainena nii toidu-, põllumajandus-, kosmeetika- kui ka farmaatsiatööstuses. Furtsellaraani on selle tootmise algusest peale kasutatud ka marmelaadis ja sefiiris. Saaremaal alustati tootmisega 1966. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles