Sel nädalal asuvad Eesti Parima Toiduaine konkursil võistlema väikeettevõtete tooted, kelle hulgas jahib piirkonna parima tiitlit 55 uut kodumaist toiduainet.
Tellijale
Vaata, kes püüavad Saaremaalt parima piirkondliku toiduaine tiitlit
„Valik on seekord eriti põnev ja kirev. Kui mingeid ühisnimetajaid otsida, siis võiks välja tuua omanäolised, huvitavate maitsekombinatsioonidega ja tervislikud käsitööjoogid ning maitsetena küüslaugu ja trühvli,“ räägib Toiduliidu juht Sirje Potisepp.
„Ökoloogilise fermenteeritud küüslaugu kõrval kandideerivad näiteks röstitud küüslaugu hummus või maitsestatud viin musta küüslauguga. Võistlevad ka taimne pasteet musta trühvliga, trühvlimajonees, jäätunud õuntest tehtud siider ja mango-citra humala kombucha ehk teeseenejook,“ toob Potisepp näiteid tänavusest huvitavast tootevalikust.